NK singles outdoor 2022 dit weekend gespeeld met succes voor Ons Kinnehim.

Dit weekend werd onder zeer goede weersomstandigheden het Nederlands Kampioenschap singles gespeeld. 14 heren en 8 dames hadden zich hiervoor ingeschreven, waarbij onze club goed vertegenwoordigd was, zowel bij de dames als de heren.
Zaterdag vond de voorronde plaats voor de heren, waarbij onze leden Paul Klappe, Frank de Vries, Jan Sinnema, Frans Poeltuyn, en Maus van Tol allen lieten zien hoe de bowls gerold moesten worden, alle heren waren door naar de finaledag zondag.

De dames, zoals gezegd 8 in totaal, waarbij van onze club Ineke Nagtegaal en Betty Schiltman zich hadden ingeschreven. Thea Snel, die ook een regelmatige speelster bij ons is, had zich via haar hoofdclub Oud Beijerland ingeschreven. Elly Dolieslager werd kort voor het weekend benaderd of zij in kon vallen, omdat één speelster zich had teruggetrokken.
Tevens werden we op de speeldag geconfronteerd met het feit, dat één dame niet op kwam dagen, zodat er een bye ontstond voor een paar dames, toch jammer.
Betty en Ineke speelden zich bij de eerste 4 dames, helaas Elly moest het onderspit delven, zij verloor haar 1e wedstrijd uitgerekend van Betty, die zij helaas had getroffen in de loting. Tja, je speelt wel eens tegen je teamgenoten.

De finaledag bij de heren mocht er ook zijn, onze nieuwkomers op deze NK, Paul Klappe en Jan Sinnema wisten door te dringen naar de bovenste regionen met uitstekend spel van beiden. Frank de Vries deed hier trouwens ook aan mee, maar ja, kampioenschappen zijn hem niet vreemd.
Frans Poeltuyn en Maus van Tol verloren helaas hun 1e wedstrijd, zodat zij in de troostpoule terecht kwamen.

De finale bij de dames was een Ons Kinnehim aangelegenheid, Ineke en Betty moesten het tegen elkaar opnemen, een fantastische wedstrijd, ze gaven elkaar geen duimbreed toe, echter Betty deed het net iets beter, zodat zij zich de kampioen mocht noemen, een geweldige prestatie!
Bij de heren ging de finale tussen Frans Roberts van BC Eindhoven en let wel, onze Paul Klappe. Een mooie wedstrijd, Frans Roberts trok echter aan het langste eind, hij werd kampioen.
Voor Paul, die de eerste keer meedeed aan dit kampioenschap, en daar dus een tweede plaats veroverde een unieke prestatie.

Al met al een prachtig speelweekend, Jan Reinders bedankte ons namens de NIOBB voor de goede organisatie en vooral voor de gezellige sfeer, die op de baan heerste.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd Nederlands Kampioenschap Singles.

De totale einduitslag treft u tevens hierbij aan:

uitslag singles

En tot slot nog foto’s van de winnaars: