Bob Hiemstra toernooi 2019

Vandaag, vrijdag 22 november, is het Bob Hiemstra-toernooi weer gespeeld. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement dat door Haarlem Bowls in Haarlem-Noord wordt georganiseerd. Nadruk bij dit toernooi ligt op gezelligheid. En met 28 deelnemers verdeeld over 8 pairs en 4 triples was het weer een geslaagd toernooi. Zoals alle jaren vielen er ook dit keer weer twee prijzen te winnen: de poedelprijs en de eerste prijs. De poedelprijs ging dit jaar naar het duo Melie Laurey en Corrie van Hooydonk. De eerste prijs werd weggesleept door Ida Andreas en Mary Scheenaard. We bedanken natuurlijk Haarlem-Noord voor het organiseren van deze fantastische gebeurtenis! En hier de volledige uitslag in docx-formaat of in pdf-formaat.

Ineke Nagtegaal genomineerd voor sportvrouw van het jaar 2019 door de Gemeente Haarlem

Onze speelster, Ineke Nagtegaal, is voor dit jaar door Sportsupport namens de Gemeente Haarlem genomineerd voor sportvrouw van het jaar 2019. Samen met Jessie van Aalst, softbalster van Olympia en Selena Piek, badmintonster bij Duinwijck zal ze de strijd moeten aangaan. Op dinsdag 10 december a.s. zullen wij het weten, dan is de huldiging van de Haarlemse kampioenen in het Stadhuis. Voorafgaand zal er veel gestemd moeten worden op Ineke, in het Haarlem Dagblad zal hiervoor de komende tijd een aankondiging geplaatst worden. We hopen dat vele leden hun stem zullen laten horen.

Bestuur LBKB Ons Kinnehim

NK Australian Pairs Indoor te Breda

Afgelopen weekend, 12 en 13 oktober, is in Breda het NK Australian Pairs Indoor gespeeld. Ook een afvaardiging van Ons Kinnehim heeft hier aan meegedaan in de personen van Ineke Nagtegaal en Maus van Tol. Helaas vielen ze met een vierde plaats net buiten de prijzen.
Het ereschavot werd bezet door Frans Roberts en Frans Smulders van BC Eindhoven op 1, Thea en Sjaak Snel van Bowlsvereniging Oud-Beijerland op 2 en jan Reinders en Saskia Schaft van Almere Bowls Club op de derde plaats.
Voor een compleet overzicht zie het bericht van Bowls in Oost-Nederland.

Vrijwilligersborrel zaterdagmiddag 21 september j.l.

Deze zaterdag, met het mooiste weer van de wereld, hadden we een borrel gepland voor onze vrijwilligers.
Er was tijdens de ALV al aangekondigd, dat verschillende vrijwilligers afzagen van de traditionele cadeaubon, die hen altijd werd uitgereikt.
Het bestuur waardeerde deze geste, maar vond dat er wel iets voor hen moest worden georganiseerd. Deze uitnodiging voor een borrel met aansluitend een buffet vond men dan ook een uitstekend idee. De sfeer was bijzonder aangenaam, er werd heel wat af gebabbeld, men vond het leuk elkaar te zien.
Na een heerlijk soepje, (Elly’s specialiteit), viel het buffet ook in zeer goede smaak, er werd lekker gesmikkeld.
Al met al een goed initiatief, wat over en weer enorm werd gewaardeerd. Want onze vereniging kan nu eenmaal niet zonder onze vrijwilligers, ze staan bij het bestuur dan ook hoog in het vaandel.

Het bestuur.

Vrijwilligersborrel 2019 1/3
Vrijwilligersborrel 2019 2/3
Vrijwilligersborrel 2019 3/3

Nk singles 2019 succes voor spelers van Ons Kinnehim.

Afgelopen weekend, 14 en 15 september, zijn aan de Zomervaart weer de NK Singles gespeeld. 10 dames en 12 heren bonden de strijd afgelopen zaterdag met elkaar aan onder fantastische weersomstandigheden. Ons Kinnehim was hierbij rijk vertegenwoordigd met haar leden Elly Dolieslager, Ineke Spangenberg (speciaal over uit Zuid/Afrika), Betty Schiltman en Ineke Nagtegaal bij de dames, en bij de heren Frank de Vries, Jan Dolieslager, Wim Grillis, Frans Poeltuyn en Maus van Tol.
Onze spelers en speelsters deden het bijzonder goed, zij wisten zich allen te plaatsen voor de finaleronde op zondag, met daarbij bij de heren Jan Sinnema, officieel van Gaasperdam, maar ook bij ons een graag geziene speler, Frans Roberts van BC Eindhoven en Wim van Belzen, officieel ingeschreven via Almere B.C. maar ook bij ons spelend.
We zagen fantastisch goede wedstrijden in het setsysteem, hier en daar eindigend met een tiebreak, de spelers en speelsters deden niet voor elkaar onder. “Nk singles 2019 succes voor spelers van Ons Kinnehim.” verder lezen

Australian Pairs 2019 Zomervaart

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september zijn aan de Zomervaart de Australian Open Pairs van 2019 gespeeld. Het weer zat mee, de stemming zat er goed in, iedereen wilde winnen …

Australian Pairs Zomervaart 2019 Genieten van het mooie weer

Meer foto’s zijn te vinden op de pagina Fotogalerijen

In de bijgevoegde bestanden is de volledige uitslag te lezen.

In het kort:
op 1: team Jan Dolieslager en Frank de Vries van Ons Kinnehim,
als 2e team Jan Reinders en Saskia Schaft van Almere Bowls Club en
op 3: team Ineke Nagtegaal en Tineke Gerritsen van wederom Ons Kinnehim.

“Australian Pairs 2019 Zomervaart” verder lezen

NIOBB Regio Zuid Singles Outdoor 2019: de uitslagen

Het NIOBB Regio Zuid heeft dit jaar weer een driedaags single-toernooi georganiseerd in Best. Op 9, 10 en 11 augustus werden drie verschillende poules gespeeld, met voor elke poule een eigen eindklassement.

Vrijdag de 9e deed Maus van Tol mee om te eindigen op een zesde plaats. Op zaterdag de 10e deden Jan Dolieslager en Frank de Vries mee: Jan eindigde op de derde plaats en Frank werd eerste in deze poule.

Hieronder de link naar de volledige uitslag, met dank aan Henk Kwant van NIOBB RZ.

Eindstanden NIOBB RZ Singles Outdoor 2019