Het Corona-virus: een brief van de voorzitter

Het corona-virus raakt ook onze vereniging: de indoor-competitie in Haarlem-Noord is al gestaakt en zoals het er naar uit ziet zal ook de start van het outdoor-seizoen in de problemen gaan komen.
De voorzitter heeft daarom de volgende brief uit doen gaan. Mocht u deze niet per e-mail ontvangen hebben dan kunt u deze hieronder openen.

Indoor bowls tot 1 april vervallen

De uitbraak van het coronavirus COVID-19 laat ook de bowls niet ongemoeid.
Het bestuur van Onze Gezellen heeft besloten alle gebruik van hun sporthal te staken tot 1 april.
Dit betekent dat de indoorbowls op dinsdagmiddag, vrijdagochtend en vrijdagmiddag ook niet doorgaan.
We houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen!

Inschrijven Variabowls (17 april) en Superpairs (18/19 juli)

Ter afsluiting van het indoorseizoen 2019-2020 organiseert Haarlem Bowls weer het jaarlijkse Variabowls op 17 april as.. Informatie vindt u in bijgaand document. Inschrijven kan alleen op de baan in Haarlem-Noord bij de spelleider, en wel vóór 12 april as..

Ook organiseert Haarlem-Bowls op 18 en 19 juli 2020 weer haar jaarlijkse evenement Superpairs. Informatie vindt u in bijgaand document. Inschrijven kan alleen bij Betty Schiltman, die zorgdraagt voor aanmelding van de teams bij de organisatie.

Verslag en uitslag BC Badhoevedorp Triples op 18 februari 2020

Afgelopen dinsdag, 18 februari 2020, is het 17e Triple toernooi BC Badhoevedorp gespeeld. Met 12 teams kende het toernooi een goede opkomst. De plaatsen één, twee en drie zijn voor respectievelijk Almere BC, Badhoevedorp-1 en BC Oudenrijn. De twee teams van Ons Kinnehim kwamen helaas niet verder dan plaatsen 7 en 8.

Van Frans Poeltuin kregen we onderstaand verslag.

Er deden dit jaar 12 teams mee, iets minder dan vorig jaar, maar dit schijnt overal een trend te zijn. Namens Ons Kinnehim deden er 2 teams mee, Ons Kinnehim-1 met Marijke Kas, Miep van der Valk en Kees van Beusekom en Ons Kinnehim-2 bestaande uit Els Tanis, Wim Grillis en Frans Poeltuyn. Eigenlijk meerdere teams, want in het team van Badhoevedorp-1 speelden b.v. Ineke Nagtegaal en Elly Dolieslager mee. Wie de eindstand bestudeert ziet nog wel een stuk of tien spelers van Ons Kinnehim die onder een andere clubnaam speelden.

Het was wederom een zeer geslaagd toernooi met gezellige muziek op de achtergrond, soms overstemd door het enthousiaste gebrul van sommige deelnemers. Drie teams behaalden de volle winst, het verschil in shots vóór en tegen moest dus de beslissing brengen. Uiteindelijk werd het team van Almere de winnaar (Annie en Wim van Belzen met Paul van de Vliet) met op de 2e plaats Badhoevedorp-1 (Ineke Nagtegaal, Elly Dolieslager en Maus van Tol). Derde het team van Oudenrijn (Ria en Michel van Weerdenburg en Caroline de Graaff). Nog een eervolle vermelding voor Badhoevedorp-2 die knap gedeeld 4e werden. Zie hieronder voor de volledige eindstand.

Frans Poeltuyn (die wel eens beter gespeeld heeft)

Klik hier voor de volledige uitslag.

De winnende teams van het 17e BC Badhoevedorp Triples toernooi

Triple Toernooi Smallingerland te Drachten dinsdag 18 februari j.l. groot succes

Eén team van Ons Kinnehim, t.w. Jan Dolieslager, Betty Schiltman en Rita Schrijber had zich ingeschreven voor het tripletoernooi van Smallingerland te Drachten.
Waarom zo ver vraag je je af. Immers, leden van deze vereniging, helaas geen lid van de NIOBB, komen wel de gehele zomer onze toernooien aan de Zomervaart bezoeken. het leek ons dan ook niet meer dan fatsoenlijk dat ook wij ons van ons beste kant lieten zien.
Na een rit van bijna 2 uur aangekomen in Drachten, een mooi sporthal, 5 banen lagen er prima bij. Wat een gezellige ontvangst hadden we, wat een prima sfeer was daar! 20 teams hadden zich ingeschreven.
Na 2 gewonnen wedstrijden verzeilden we in de finalepoule, dus op naar deze belangrijke wedstrijd. Helaas, in deze wedstrijd, tegen het 1e team van Renkum moesten wij het onderspit delven, en verloren we weliswaar met geringe cijfers, waardoor we naar de 4e plaats zakten.
Het geheel werd afgesloten bij de chinees om de hoek, met plm. 30 man hadden we daar een prima verzorgd buffet (wel voor eigen rekening hoor, maar dat deert niet), de gezelligheid was wel meegenomen uit de sporthal.

Complimenten voor de organisatie, Henne, Marga en Cees, een werkelijk fantastisch georganiseerde dag. We hadden er graag de lange rit voor over.

Groeten,
Rita Schrijber.

PS. Binnenkort komen ook de foto’s van dit toernooi beschikbaar bij de fotogalerijen.

Klik hieronder voor
de volledige uitslag
of het score-overzicht van Ons Kinnehim.

Geen indoor bowls op 28 februari as.

De vereniging Haarlem Bowls laat ons weten dat op vrijdag 28 februari 2020 er geen indoor bowls is. De sporthal van Onze Gezellen is dan bezet vanwege een internationaal badmintontoernooi voor de jeugd.

Inschrijven NK Triples Outdoor te Enschede

Van de NIOBB hebben we bericht ontvangen omtrent de inschrijving voor het NK Triples Outdoor.

Het NK Triples Outdoor 2020 vindt plaats op 9 en 10 mei in Enschede. Inschrijven is nog mogelijk tot en met 27 maart, maar alleen via de site van de NIOBB. Ga hiervoor naar www.bowlsnederland.nl, klik op Inschrijven NK´s en klik op Hier (rechterkolom) in de rij van het NK Triples Outdoor.

Let op: door een foutje bij de NIOBB zal de inschrijving pas in de week van 18 t/m 22 maart open gaan!

Voor de inschrijving geldt: is de inschrijving goed gegaan, dan krijg je meteen een email met een bevestiging van de inschrijving. Krijg je geen email, neem dan contact op met het bondsbureau (admin@bowlsnederland.nl) en/of de TC (tc@bowlsnederland.nl).

Extra informatie:
Speellocatie
De bowlsgreen van de Enschedese Bowls Vereniging
Geessinkweg 148a
7544 RB Enschede

Speeldata:
Voorronde: 9 mei 2020
Finale: 10 mei 2020
Bij te weinig aanmeldingen wordt de finale al op zaterdag gespeeld en vervalt de zondag.

NK fours in Almere gespeeld afgelopen weekend

Afgelopen weekend werd het NK fours gespeeld te Almere. 12 teams hadden zich ingeschreven, een respectabel aantal, één team bestaat uit 4 spelers. Het is een aantrekkelijke discipline, immers iedere speler mag maar twee bowls rollen. Het komt dus aan op teamwork.
Hierdoor ontstonden zeer aantrekkelijke wedstrijden, die soms in het laatste end werden beslist. Een achttal teams drong door tot de finale poule, er werd gespeeld op het scherp van de snede.
Ons Kinnehim was rijk vertegenwoordigd met een aantal teams, zij wisten echter niet bij de bovenste 3 te eindigen.

Kampioen werd het team van Almere, t.w. Saskia Schaft, Esther de Groot, Paul v.d. Vliet en Jan Reinders.
Als 2e eindigde het team van Oud – Beijerland: Hennie en Marina v.d. Burght, Thea en Sjaak Snel.
Derde werd het team van BC Woods met Wim v. Es, Lies Berlemon, Corrie v. Ginkel en Piet Mantel.

Als 5e eindigde ons team van Ineke Nagtegaal en Maus v. Tol, geassisteerd door Frans Roberts en Frans Smulders.
7e werd ons team Jan en Elly Dolieslager, Betty Schiltman, Rita Schrijber
9e werd ons team Els Tanis, Kees Lansu, Wim Grillis en Frans Poeltuyn
Als 10e eindigden Marijke Kas, Miep v.d. Valk, Jan Sinnema met Kees v. Beusekom.

Gr. Rita