Medewerkersborrel vandaag oergezellig.

Vandaag, zaterdag 24 september, werden de vrijwilligers van onze club in het zonnetje gezet. Immers, hun bijdrage is voor de club onontbeerlijk. Ieder in zijn eigen waarde en daarom zo waardevol de club de club te laten zijn. En we kunnen zeggen dat dit een prima organisatie en prima sfeer oplevert.
Het drankje werd omlijst door een buffet zoals we dat inmiddels kennen, er werd gesmikkeld en gesmuld.
De weergoden waren ons gunstig gezind, wat was het gezellig.
Met heel veel dank aan onze vrijwilligers, we kunnen niet zonder ze!

Bestuur Ons Kinnehim

Inschrijvingen NK Singles Indoor en NK Fours Indoor

Van de NIOBB hebben we informatie gekregen over het inschrijven voor de NK Singles op 12 en 13 november in Breda. Inschrijven kan nog tot en met 1 oktober, dus haast is geboden. In principe is dit geen mixed-singles, tenzij er minder dan 8 spelers per sexe zijn. Lees de tekst dus goed.

Op 10 december wordt in Almere de NK Fours Indoor gespeeld. Aanmelden hier voor kan nog tot en met 28 oktober.

Meer informatie over deze twee NK’s vindt je op de pagina NK’s (NIOBB)

NK singles outdoor 2022 dit weekend gespeeld met succes voor Ons Kinnehim.

Dit weekend werd onder zeer goede weersomstandigheden het Nederlands Kampioenschap singles gespeeld. 14 heren en 8 dames hadden zich hiervoor ingeschreven, waarbij onze club goed vertegenwoordigd was, zowel bij de dames als de heren.
Zaterdag vond de voorronde plaats voor de heren, waarbij onze leden Paul Klappe, Frank de Vries, Jan Sinnema, Frans Poeltuyn, en Maus van Tol allen lieten zien hoe de bowls gerold moesten worden, alle heren waren door naar de finaledag zondag.

De dames, zoals gezegd 8 in totaal, waarbij van onze club Ineke Nagtegaal en Betty Schiltman zich hadden ingeschreven. Thea Snel, die ook een regelmatige speelster bij ons is, had zich via haar hoofdclub Oud Beijerland ingeschreven. Elly Dolieslager werd kort voor het weekend benaderd of zij in kon vallen, omdat één speelster zich had teruggetrokken.
Tevens werden we op de speeldag geconfronteerd met het feit, dat één dame niet op kwam dagen, zodat er een bye ontstond voor een paar dames, toch jammer.
Betty en Ineke speelden zich bij de eerste 4 dames, helaas Elly moest het onderspit delven, zij verloor haar 1e wedstrijd uitgerekend van Betty, die zij helaas had getroffen in de loting. Tja, je speelt wel eens tegen je teamgenoten.

De finaledag bij de heren mocht er ook zijn, onze nieuwkomers op deze NK, Paul Klappe en Jan Sinnema wisten door te dringen naar de bovenste regionen met uitstekend spel van beiden. Frank de Vries deed hier trouwens ook aan mee, maar ja, kampioenschappen zijn hem niet vreemd.
Frans Poeltuyn en Maus van Tol verloren helaas hun 1e wedstrijd, zodat zij in de troostpoule terecht kwamen.

De finale bij de dames was een Ons Kinnehim aangelegenheid, Ineke en Betty moesten het tegen elkaar opnemen, een fantastische wedstrijd, ze gaven elkaar geen duimbreed toe, echter Betty deed het net iets beter, zodat zij zich de kampioen mocht noemen, een geweldige prestatie!
Bij de heren ging de finale tussen Frans Roberts van BC Eindhoven en let wel, onze Paul Klappe. Een mooie wedstrijd, Frans Roberts trok echter aan het langste eind, hij werd kampioen.
Voor Paul, die de eerste keer meedeed aan dit kampioenschap, en daar dus een tweede plaats veroverde een unieke prestatie.

Al met al een prachtig speelweekend, Jan Reinders bedankte ons namens de NIOBB voor de goede organisatie en vooral voor de gezellige sfeer, die op de baan heerste.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd Nederlands Kampioenschap Singles.

De totale einduitslag treft u tevens hierbij aan:

uitslag singles

En tot slot nog foto’s van de winnaars:

Nieuwe indeling NK Singles Outdoor 2022 te Haarlem

Beste leden,

De NIOBB heeft besloten wijzigingen aan te brengen in de indeling en de wedstrijdschema’s van het NK Singles Outdoor 2022 te Haarlem op 10 en 11 september.

Hieronder het begeleidend schrijven van Erik Boelens van de TC van NIOBB, daaronder de diverse lijsten en schema’s in .PDF-formaat.

Beste mensen

Hierbij het aangepaste wedstrijdprogramma voor het NK 2022 Singles outdoor bij Ons Kinnehim te Haarlem

Dit is nu een aparte competitie voor de dames en heren

De heren spelen de voorronde op zaterdag en de finales op zondag

De dames spelen geen voorronde, maar gaan rechtstreeks naar de kwartfinale op zondag

De indeling is gebaseerd op de uitslag van het NK 2021

Veel succes gewenst

Namens de TC NIOBB

Erik Boelens

 

Dankwoord van het bestuur

Gisteren op de jubileumdag, werden wij – Rita, Betty, Winda en Ingrid- door de leden zeer verrast met een prachtige, zonnige bos bloemen.

Wat een mooi gebaar, een die wij enorm waarderen en zeker ter harte nemen.

Er zijn eigenlijk geen woorden te vinden om uit te drukken hoe we ons voelen. Dankbaarheid, warmte, emotie, en nog meer…

Dit mooie gebaar zullen we niet snel vergeten. Sterker nog het motiveert ons om nog beter ons best te doen voor onze club.

Heel veel dank,

Betty, Rita, Winda en Ingrid.

 

Jubileumdag zaterdag 27 augustus j.l. een mooie dag.

Vele leden hadden zich ingeschreven voor onze jubileumdag j.l. zaterdag. Immers, door de covid perikelen was het er niet van gekomen ons 30-jarig bestaan te vieren.

De leden werden welkom geheten door onze voorzitter, Ingrid de Jong, met een gezellig openingswoord, waarbij zij ook alle vrijwilligers  bedankte die deze dag mogelijk hadden gemaakt.

Onder zeer prettige weersomstandigheden, zon en wolken wisselden elkaar af, kon na de koffie/thee en gebak worden gestart met variabowls. Een zestal behendigheidsoefeningen stond op het programma, op elke baan werd met een aantal spelers gestreden om het hoogste aantal punten. Het viel niet mee de controle over je bowls te houden, maar in het algemeen werd het er goed vanaf gebracht. De vele reacties waren zeer positief, men vond het leuk!

Ineke Nagtegaal scoorde de meeste punten, zij werd beloond met een lekker flesje wijn.

Na deze ronde kon men nog vrij spelen, extra oefenen of wat je ook wilde. Maar velen konden elkaar vinden op het terras en met een lekker drankje werd er flink bijgepraat, in afwachting van het buffet. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Het was dan ook zeer smaakvol en er was voor  elke wat wils.

Hierna nam Ingrid als voorzitter het woord om te memoreren hoe de vereniging was ontstaan, gevolgd door de aanleg van onze fantastische baan. Hiervoor werd Gerard van Leuven in het zonnetje gezet, immers aan zijn inzet en bemoeienissen met de Gemeente Haarlem hebben we te danken dat we op deze locatie een bloeiende vereniging hebben. Hiervoor kreeg hij een groots dankwoord, gelardeerd met een alcoholische versnapering, wat door Gerard en zijn vrouw Ineke hogelijk werd gewaardeerd.

Het bestuur werd volledig verrast door een toespraak van Annie Meyboom namens de leden en bedankte het bestuur voor hun inzet deze dag mogelijk te maken. De vier meiden werden verrast met een prachtig boeket bloemen.

Al met al een dag om met genoegen op terug te kijken.

 

 

NK Singles Outdoor 2022 te Haarlem

Vandaag hebben we de poule-indeling en het wedstrijdschema voor de NK Singles Outdoor 2022 te Haarlem ontvangen van de NIOBB.

Aangezien niet genoeg deelnemers zich hebben aangemeld voor twee dagen vinden de voorrondes maar op één dag plaats: zaterdag 10 september. Op zondag 11 september vinden de finales plaats.

Klik hier voor:

de poule-indeling

het wedstrijdschema

 

Uitnodiging Atlantic Senior Championship 2023

Beste leden en geïnteresseerden, van het NIOBB hebben we informatie gekregen over een nieuw op te zetten toernooi op Cyprus. Bijgaand een kort bericht van Jan Reinders en een link naar de uitnodiging cq intentieverklaring.

Beste allen,

In de bijlage tref je informatie aan van de Atlantic Senior Championship 2023 in Cyprus. Het gaat om een intentieverklaring voor deelname. Ik heb tevens een google-vertaling toegevoegd aan het document.

Mocht je plannen hebben om met een fours team mee te willen doen, dan hoor ik dat graag. Mocht ik geen reactie ontvangen dan ga ik er vanuit dat je geen belangstelling hebt.

Lees goed wat de kosten zijn. Alle prijzen zijn per persoon, dus ook voor de kamers voor twee personen.

Jan Reinders

De bijlage inclusief Google-vertaling

Lunch dinsdag-team

Dat de dinsdag middag club een gezellige club is wisten we allang
Om die gezellige saamhorigheid nog eens te benadrukken organiseren zij na het spelen een extra activiteit.Afgesloten met een formidabele rijst tafel ,wat een gezelligheid
Frans fantastisch gedaan. Het bestuur

Dinsdag-team lunch 27-6-’22
Dinsdag-team lunch 27-6-’22

Het was een gezellige dag samen met de dinsdag ploeg.Een potje Bowls spelen en dan aan de chinees.ik heb genoten Vooral het samen zijn

Betty