Opening vrijdagavond vervallen

Wegens een te lage opkomst bij het spelen op de vrijdagavond is -in overleg met de spelers op die avond- besloten om die avondopening te laten vervallen. Er is al immers al genoeg mogelijkheid om door de week te spelen en zolang er geen NK’s en dergelijke zijn, blijft ook op zaterdag de baan open.

Onze voorzitter, Rita Klasen, overleden.

In memoriam Rita Klasen

Ons bereikte het droeve bericht dat toch nog onverwachts onze voorzitter, Rita Klasen, j.l. maandagavond in alle rust is overleden.

Rita leerden wij kennen rond het jaar 2012, toen zij met haar kleinkinderen Amanda en Giovanni , die waren uitgenodigd voor een kindertraining, die destijds nog op het programma stond van onze vereniging , meekwam naar de baan op de Zomervaart. “Onze voorzitter, Rita Klasen, overleden.” verder lezen

Henry Frost vrij onverwachts overleden.

Ons bereikte het droeve bericht, dat vrij plotseling Henry Frost is overleden. Henri ‘s leven was bowls, vele jaren heeft hij zich ingezet de bowlssport te promoten, als speler, coach, scheidsrechter, en als bestuurder.  Kortom, Henry was bowls puur sang. Velen hebben heel veel van hem geleerd de bowlssport betreffende. Hij was een graag geziene gast in den lande, maar voor ons vooral op onze green aan de Zomervaart.

Wij wensen Annelies ,de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies.

Wij gedenken Henry met heel veel respect.

Bestuur LBKB Ons Kinnehim

5 december 2020 en nog steeds buiten!  Een heerlijk Sinterklaas cadeau: we spelen nog steeds heerlijk buiten en hebben bruine bonen soep toe!

5 December 2020 outdoor
5 December 2020 outdoor

Zomer Competities beëindigd.

Zomercompetities beëindigd met 3  glansrijke winnaars.

Afgelopen week zijn de zomercompetities op onze baan op de Zomervaart beëindigd. Deze werden gespeeld op maandagmorgen, dinsdagmiddag en donderdagmorgen.

De maandagmorgencompetitie kwam op naam van Ineke Nagtegaal, de dinsdagmiddagcompetitie kwam Els Tanis toe en de donderdagmorgen competitie, die het meest spannend was op het einde, werd gewonnen door Wim Grillis. Zij kregen een heerlijke alcoholische versnapering voor hun behaalde resultaten.

De eindstand is reeds vermeld op de site.

 

We blijven doorspelen.

Hiermee is het spelen op onze green aan de Zomervaart zeker niet ten einde. We speelden al extra op de zaterdagmorgen en deze werd door vele spelers uit den lande bezocht.

We gaan hiermee door, zoals al aangekondigd op de baan, we blijven doorspelen en wel op maandagmorgen, woensdagmorgen en zaterdagmorgen vanaf 10.30 uur.

Een ieder kan komen, en laten we dat ook doen! Sporten in de buitenlucht wordt van harte aanbevolen door de bond alsook door het NOC*NSF en met de aangepaste regels, ook na de op j.l. dinsdag aangekondigde partiële lockdown kunnen we blijven spelen, singles, pairs en Australian pairs. De baan is hierop aangepast.

We hopen op een flinke opkomst, de kantine blijft gesloten, maar in ieder geval is er “koffie to go”.

Bestuur Ons Kinnehim

Eindstanden competities Zomervaart 2020

Het outdoorseizoen 2020 is alweer bijna afgelopen. De competities zijn geëindigd en de eindstanden en winnaars zijn bekend. Op de pagina Competities onder het kopje Outdoor seizoen 2020 zijn alle uitslagen te bekijken. Met dank aan de wedstrijdleiders Ineke Nagtegaal en Frans Poeltuyn die elke keer weer de uitslagen hebben verzameld! Om vast een tipje van de sluier op te lichten: op maandag is Ineke Nagtegaal de winnaar, op dinsdag is dat Els Tanis geworden en op donderdag Wim Grillis. Gefeliciteerd allemaal!

Kinnehim Open Pairs succesvol verlopen.

Gisteren, zaterdag 19 september 2020, werd onder ideale weersomstandigheden het Kinnehim Open Pairs toernooi gespeeld. Liefst 14 teams hadden zich ingeschreven en het bleek dat de spelers er zin in hadden.

Na een openingswoord van onze voorzitter, Rita Klasen, werd er op het scherp van de snede gespeeld, zeer aantrekkelijke wedstrijden met een verrassend verloop en uitslagen die menigeen verrasten.

Na de eerste wedstrijd van 10 ends stond er een uitgebreide lunch klaar, waar een ieder zich tegoed aan deed, het aanbod was voor elk wat wils. Onder de lunch werd er gezellig bijgepraat, alles kon buiten gebeuren door het fijne weer, op 1,5 meter afstand en buiten, kortom, het zat al met al goed mee.

Na de lunch volgden nog 2 wedstrijden van elk 10 ends, een herhaling van voor de pauze, mooie situaties, verrassende uitslagen.

Rita Klasen benoemde bij de prijsuitreiking de fantastische houding van alle spelers in deze coronatijd, dit maakt het dan ook nu mogelijk een dergelijk toernooi te organiseren.

De einduitslag was dus als volgt:

voor de poedelprijs, recent ingevoerd, kwamen in aanmerking Tineke Gerritsen van Ons Kinnehim en Cees Boertje van BC Slingerland. Zij waren  ingevallen voor een team uit Haarlem Noord, dat wegens verkoudheid had afgehaakt.  De spelers kenden elkaar nog niet, niettemin hadden zij een fantastisch gezellige dag met elkaar;

op plaats 3 eindigden Jan Reinders en Saskia Schaft van BC Almere, op plaats 2 Elly en Jan Dolieslager en de kampioenen waren Michel Weerdenburg, die dit keer speelde met Jan Hogeboom, beiden van BCO, ( alhoewel Michel heel vaak op onze baan is te vinden bij het vrije spelen!)

Al met al een bijzonder geslaagde dag, mede dankzij de vrijwilligers en de fantastische verwerking van de cijfertjes door Ingrid de Jong.

Een dag om met genoegen op terug te kijken.

Bestuur LBKB Ons Kinnehim

PS: de foto’s van deze wedstrijd staan op de pagina Fotogalerijen onder de kop Ons Kinnehim Open Pairs 2020.