BC Woods Australian Pairs 2022 en deadline aanmeldingen

Op de pagina Toernooien staat weer een nieuw toernooi: het Australian Pairs toernooi van BC Woods op 8 januari. Aanmelden tot en met 4 december 2021 bij Betty Schiltman, maar vergeet niet even de bijlage te lezen.

Ook nadert de deadline voor het aanmelden voor de NK Fours Indoor te Almere: 30 oktober is de limiet. Zelf inschrijven bij NIOBB via de website.

Einde zomerseizoen sfeervol afgesloten.

Afgelopen week was het officieel de laatste week van het zomerseizoen, waarbij  de competities natuurlijk werden afgesloten. En deze gaven zeer verrassende uitslagen te zien.

Op de maandag vielen in de prijzen
1e Frans Poeltuyn
2e Ineke Nagtegaal
3e Annie van Belzen

Twee winnaars van de maandagcompetitie 2021: Frans Poeltuyn en Ineke Nagtegaal

Op de dinsdag was het lijstje als volgt
1e Kees Lansu
2e Truus Bakker
3e Els Tanis

en op de donderdag eindigde als
1e Jan Dolieslager
2e Wim v. Belzen
3e Theo Bellaart

Zij werden allen gehonoreerd met een alcoholische versnapering.

Naast het gebruikelijke gebak bij de koffie had de dinsdagploeg het idee opgevat een afsluitend chinees buffet te bestellen.

Einde dinsdagcompetitie 2021: deelnemers aan de maaltijd

Een ieder liet zich deze op de baan zeer smaken. Dan kon ook niet anders, de tafels waren feestelijk gedekt, het geheel zag er bijzonder gezellig uit, zie de foto´s.

Voor de goede orde nogmaals;  vanaf heden houden we de wintertijden aan op de baan. Dat houdt in dat er vrij gespeeld kan worden op de maandagmorgen , de donderdagmorgen en zaterdagmorgen vanaf 10.30 uur.

We hopen op een grote opkomst!

Triples toernooi 23-10 en schema NK Triples 30-10 te Haarlem

De informatie voor het NIOBB Triples Outdoor toernooi op 23 oktober en de NK Triples Outdoor op 30 oktober, beide in Haarlem aan de Zomervaart, is nu binnen.

Poule-indelingen en wedstrijdschema’s staan op de pagina Nederlandse Kampioenschappen. 

Bijgaand wat info van Erik Boelens, TC NIOBB:

Hierbij de poule-indeling en het wedstrijdschema voor het NIOBB triple outdoor toernooi op 23-10-2021 in Haarlem.
In het wedstrijdschema voor het NK Triple outdoor 2021 op 30 oktober staan de volgende ploegen: O1 en O2 zijn de nummers 1 en 2 van Oost en W1 t/m W6 komen uit de ranglijst van West op 23-10.

We wensen de deelnemers veel succes.

Met vriendelijke groeten,

Erik Boelens

Vrijwilligersborrel 2021 supergezellig

Vrijwilligersborrel afgelopen zaterdag supergezellig.

Afgelopen zaterdag hield Ons Kinnehim haar vrijwilligersborrel op de baan. Vanaf 4 uur was er een zeer aangename sfeer, de vrijwilligers vonden het leuk nu eens met elkaar het wel en wee van de vereniging door te spreken.

Allereerst werden zij toegesproken door onze nieuwe voorzitter, Ingrid de Jong, ieder op zijn merites kreeg een compliment. Natuurlijk, met elkaar, hoe klein soms het radertje ook is, zorgen wij ervoor dat de vereniging optimaal functioneert.

Dat blijkt ook weer uit het enthousiasme van de spelers: de baan is altijd optimaal verzorgd door Wim, de kantine draait op de vele handen van Betty,  Elly, Tiny, Rita en Ida.

Paul helpt de leden van het bestuur met de computerproblemen, Ineke en Frans houden de standen bij van de competitiedagen en Ruud verzorgt de website. Zijn echtgenote, Winda, verzorgt als bestuurslid natuurlijk de cijfertjes, geen geringe job!

Wouter, vergezeld van zijn echtgenote An, zal in de toekomst de wedstrijden coördineren.

De borrel werd omlijst met  een heerlijk buffetje, iedereen liet het zich goed smaken.

Kortom, gezelligheid ten top !

Bijgaand een paar foto’s van de borrel.

Openingstijden winterseizoen 2021-2022

Zoals u weet spelen wij per afgelopen jaar het gehele jaar door zolang het weer het toelaat op de Zomervaart te Haarlem. De z.g. Randstadcompetitie eindigt dit jaar in de week van half oktober a.s., waarna wij overgaan op vrij spelen, en wel op de maandagmorgen, de donderdagmorgen (op veler verzoek i.p.v. de woensdagmorgen) en de zaterdagmorgen.

De speeltijden zijn:

Maandagmorgen                            van 10.30 uur tot 13.30 uur

Donderdagmorgen                        van 10.30 uur tot 13.30 uur

Zaterdagmorgen                             van 10.30 uur tot 13.30 uur

Graag maken wij een inventarisatie wie wij op deze dagen kunnen verwachten.  Heeft u dit nog niet al doorgegeven, neem dan even contact op met Betty Schiltman of Rita Schrijber. Let wel: dit is geen verplichting, alleen ter informatie.

Inschrijven NK’s Singles en Fours en toernooi Oud-Beijerland

Op 13 en 14 november vindt in Breda het NK Singles Indoor 2021 plaats en op 12 december in Almere het NK Fours Indoor 2021. Meer informatie en hoe in te schrijven (en vooral: tot wanneer!) vindt u op de pagina Nederlandse Kampioenschappen, in het hoofdmenu onder het kopje Competities.

Daarnaast heeft BC Oud-Beijerland een open pairs toernooi georganiseerd op 6 november. Info over het toernooi en inschrijven op de pagina Toernooien, eveneens in het hoofdmenu onder het kopje Competities.

NK Singles afgelopen weekend gespeeld op de Zomervaart

Afgelopen weekend vond op zaterdag en zondag het Nederlands Kampioenschap Singles plaats, met een respectabel aantal spelers en speelsters van onze vereniging.

Niet minder dan 9 eigen leden probeerden de beste van Nederland te worden, terwijl ook spelers van andere verenigingen, die wij regelmatig op de Zomervaart zien en zelfs dubbel lid zijn , dus ook bij onze vereniging zijn ingeschreven, er ook een gooi naar waagden.

Op zaterdag werd de voorronde gespeeld, met 10 dames en 19 heren. Acht spelers van iedere discipline gingen door naar de finaleronde op zondag.

Wat weer betreft troffen we 2 goede speeldagen, er werd gespeeld op het scherp van de snede, zoals dat heet. We zagen mooie wedstrijden.

Het resultaat was voor Ons Kinnehim zeker niet onverdienstelijk, bij de dames werd Elly Dolieslager kampioen, Ineke Nagtegaal was de runner up, Saskia Schaft van Almere B.C. werd derde, Ineke Spangenberg 6e en Marina v.d. Burgt 8e.

Bij de heren ging Henk Veenstra van Woods uit Apeldoorn met de eer strijken, hij werd 1e en terecht, wat speelde hij mooi tegen ons lid Hennie van de Burgt, die dus 2e werd. Als 3e eindigde onze eigen Frank de Vries, Frans Poeltuyn werd 5e,  Maus van Tol 6e.

Alhoewel er de 1e wedstrijddag wat onduidelijkheden waren wat betreft het wedstrijdreglement kunnen we spreken van een geslaagd Nederlands Kampioenschap.

De sfeer van voor coronatijd is weer helemaal terug op onze baan. Vrijwilligers kwamen op de baan helpen als marker, de keuken was uitstekend bezet, kortom prima sfeertje!

Rita Schrijber.

NK Singles 2021: de winnaars Ineke Nagtegaal (2e), Elly Dolieslager (1e) en Saskia Schaft (3e).
NK Singles 2021: de winnaars Frank de Vries (3e), Henk Veenstra (1e) en Hennie van de Burgt (2e).

Nk Singles 11-12 september a.s. Zomervaart Haarlem.

A.s. weekend wordt op onze green aan de Zomervaart de NK singles gehouden. Onze club is zeer goed vertegenwoordigd, vele spelers en speelsters zijn van de partij, t.w.

Elly Dolieslager, Ineke Nagtegaal, Ineke Spangenberg, Marga Huisman en Marina v.d. Burgt,

en de heren Jan Dolieslager, Maus van Tol, Hennie v.d. Burgt, Frans Poeltuyn, Jan Sinnema, Paul Klappe, Frank de Vries en Enne de Haan.

Wij wensen onze spelers en speelsters veel succes. De einduitslag zullen wij u niet onthouden.

Voor betrokkenen en geïnteresseerden hierbij ook de poule-indeling en het wedstrijdschema.

Eindstand Australian Pairs 2021 bekend

De NK Open Australian Pairs 2021 zijn gespeeld en de einduitslag is bekend.

Op nr. 1 eindigden Jan Reinders en Saskia Schaft van Almere BC.

De 2e plaats werd ingenomen door Ineke Nagtegaal en Frans Poeltuyn van Ons Kinnehim.

En ook plaats 3 was voor Ons Kinnehim: Elly Dolieslager en Betty Schiltman.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Een uitgebreider verslag met foto’s volgt nog.