Bowls op zaterdag

Dankzij de corona-pandemie en de lock-down kunnen allerlei toernooien en wedstrijden, waaronder NK’s, niet meer doorgaan in de weekenden. Daarom heeft het bestuur besloten om ook op zaterdagen de baan open te stellen voor een partijtje bowls. U kunt terecht aan de Zomervaart vanaf 10.30 uur. Uiteraard gelden dezelfde regels als voor de doordeweekse dagen.

En mocht u geïnteresseerd zijn: ook op zaterdag kunt u onze nieuwe shirts kopen voor slechts € 15 per stuk, uiteraard contant af te rekenen aan de kassa.

Het nieuwe club-shirt van Ons Kinnehim

Adje Soffers overleden.

Helaas kregen wij het droeve bericht, dat Adje Soffers vanmorgen, zaterdag 13 juni om 11 uur, na een kort ziekbed is overleden. Op 20 juni zou zij 72 jaar zijn geworden.

Adje was vanaf de oprichting van OSV Bowls Breda (23 juli 1992) lid van die vereniging en was behalve als speelster ook vele jaren actief als Umpire.
Bij vele bowls verenigingen in Nederland, dus ook bij ons,  was zij een goede bekende en graag geziene gast, als speelster en als Umpire.

De hele Nederlandse bowls gemeenschap verliest in Adje een zeer gewaardeerd en geliefd persoon.

Wij wensen de familie van Adje veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Bestuur LBKB Ons Kinnehim

JAN HEIJNE OVERLEDEN.

Ook deze week kregen wij het droeve bericht, dat Jan Heijne, jarenlang lid van onze vereniging tot vorig najaar, het Coronavirus niet heeft overleefd.
Vanwege zijn broze gezondheid moest hij het laatste najaar afzien van het bowlsspelen en is hij verhuisd naar Zorgcentrum Kennemerduin te Heemstede, alwaar zijn vrouw reeds verbleef.
Door deze omstandigheden is een lang verblijf aldaar hen helaas niet gegund.
Wij wensen zijn familie alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Het Bestuur van Ons Kinnehim

SIMON OUWERKERK OVERLEDEN

Deze week bereikte ons het droeve bericht, dat Simon na een kort ziekbed is overleden. Na het verzenden van onze e-mail betreffende de gang van zaken
voor het zomerseizoen antwoordde hij nog per e-mail aan Rita Klasen, dat hij weliswaar in het ziekenhuis lag, maar dat hij zijn verplichtingen aan de club zou nakomen.
Nadat hij uit Spanje was teruggekeerd, bleek dat hij van daaruit het Coronavirus had meegenomen.
Ineens verslechterde zijn situatie met alle droevige gevolgen van dien.
We verliezen in Simon een bowlsvriend van het eerste uur, je kon altijd op hem rekenen, altijd enthousiast.
Wij wensen zijn familie alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Het Bestuur van Ons Kinnehim.

Het Corona-virus: een brief van de voorzitter

Het corona-virus raakt ook onze vereniging: de indoor-competitie in Haarlem-Noord is al gestaakt en zoals het er naar uit ziet zal ook de start van het outdoor-seizoen in de problemen gaan komen.
De voorzitter heeft daarom de volgende brief uit doen gaan. Mocht u deze niet per e-mail ontvangen hebben dan kunt u deze hieronder openen.

Indoor bowls tot 1 april vervallen

De uitbraak van het coronavirus COVID-19 laat ook de bowls niet ongemoeid.
Het bestuur van Onze Gezellen heeft besloten alle gebruik van hun sporthal te staken tot 1 april.
Dit betekent dat de indoorbowls op dinsdagmiddag, vrijdagochtend en vrijdagmiddag ook niet doorgaan.
We houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen!

Inschrijven Variabowls (17 april) en Superpairs (18/19 juli)

Ter afsluiting van het indoorseizoen 2019-2020 organiseert Haarlem Bowls weer het jaarlijkse Variabowls op 17 april as.. Informatie vindt u in bijgaand document. Inschrijven kan alleen op de baan in Haarlem-Noord bij de spelleider, en wel vóór 12 april as..

Ook organiseert Haarlem-Bowls op 18 en 19 juli 2020 weer haar jaarlijkse evenement Superpairs. Informatie vindt u in bijgaand document. Inschrijven kan alleen bij Betty Schiltman, die zorgdraagt voor aanmelding van de teams bij de organisatie.

Verslag en uitslag BC Badhoevedorp Triples op 18 februari 2020

Afgelopen dinsdag, 18 februari 2020, is het 17e Triple toernooi BC Badhoevedorp gespeeld. Met 12 teams kende het toernooi een goede opkomst. De plaatsen één, twee en drie zijn voor respectievelijk Almere BC, Badhoevedorp-1 en BC Oudenrijn. De twee teams van Ons Kinnehim kwamen helaas niet verder dan plaatsen 7 en 8.

Van Frans Poeltuin kregen we onderstaand verslag.

Er deden dit jaar 12 teams mee, iets minder dan vorig jaar, maar dit schijnt overal een trend te zijn. Namens Ons Kinnehim deden er 2 teams mee, Ons Kinnehim-1 met Marijke Kas, Miep van der Valk en Kees van Beusekom en Ons Kinnehim-2 bestaande uit Els Tanis, Wim Grillis en Frans Poeltuyn. Eigenlijk meerdere teams, want in het team van Badhoevedorp-1 speelden b.v. Ineke Nagtegaal en Elly Dolieslager mee. Wie de eindstand bestudeert ziet nog wel een stuk of tien spelers van Ons Kinnehim die onder een andere clubnaam speelden.

Het was wederom een zeer geslaagd toernooi met gezellige muziek op de achtergrond, soms overstemd door het enthousiaste gebrul van sommige deelnemers. Drie teams behaalden de volle winst, het verschil in shots vóór en tegen moest dus de beslissing brengen. Uiteindelijk werd het team van Almere de winnaar (Annie en Wim van Belzen met Paul van de Vliet) met op de 2e plaats Badhoevedorp-1 (Ineke Nagtegaal, Elly Dolieslager en Maus van Tol). Derde het team van Oudenrijn (Ria en Michel van Weerdenburg en Caroline de Graaff). Nog een eervolle vermelding voor Badhoevedorp-2 die knap gedeeld 4e werden. Zie hieronder voor de volledige eindstand.

Frans Poeltuyn (die wel eens beter gespeeld heeft)

Klik hier voor de volledige uitslag.

De winnende teams van het 17e BC Badhoevedorp Triples toernooi

Triple Toernooi Smallingerland te Drachten dinsdag 18 februari j.l. groot succes

Eén team van Ons Kinnehim, t.w. Jan Dolieslager, Betty Schiltman en Rita Schrijber had zich ingeschreven voor het tripletoernooi van Smallingerland te Drachten.
Waarom zo ver vraag je je af. Immers, leden van deze vereniging, helaas geen lid van de NIOBB, komen wel de gehele zomer onze toernooien aan de Zomervaart bezoeken. het leek ons dan ook niet meer dan fatsoenlijk dat ook wij ons van ons beste kant lieten zien.
Na een rit van bijna 2 uur aangekomen in Drachten, een mooi sporthal, 5 banen lagen er prima bij. Wat een gezellige ontvangst hadden we, wat een prima sfeer was daar! 20 teams hadden zich ingeschreven.
Na 2 gewonnen wedstrijden verzeilden we in de finalepoule, dus op naar deze belangrijke wedstrijd. Helaas, in deze wedstrijd, tegen het 1e team van Renkum moesten wij het onderspit delven, en verloren we weliswaar met geringe cijfers, waardoor we naar de 4e plaats zakten.
Het geheel werd afgesloten bij de chinees om de hoek, met plm. 30 man hadden we daar een prima verzorgd buffet (wel voor eigen rekening hoor, maar dat deert niet), de gezelligheid was wel meegenomen uit de sporthal.

Complimenten voor de organisatie, Henne, Marga en Cees, een werkelijk fantastisch georganiseerde dag. We hadden er graag de lange rit voor over.

Groeten,
Rita Schrijber.

PS. Binnenkort komen ook de foto’s van dit toernooi beschikbaar bij de fotogalerijen.

Klik hieronder voor
de volledige uitslag
of het score-overzicht van Ons Kinnehim.

Geen indoor bowls op 28 februari as.

De vereniging Haarlem Bowls laat ons weten dat op vrijdag 28 februari 2020 er geen indoor bowls is. De sporthal van Onze Gezellen is dan bezet vanwege een internationaal badmintontoernooi voor de jeugd.