NK Singles afgelopen weekend gespeeld op de Zomervaart

Afgelopen weekend vond op zaterdag en zondag het Nederlands Kampioenschap Singles plaats, met een respectabel aantal spelers en speelsters van onze vereniging.

Niet minder dan 9 eigen leden probeerden de beste van Nederland te worden, terwijl ook spelers van andere verenigingen, die wij regelmatig op de Zomervaart zien en zelfs dubbel lid zijn , dus ook bij onze vereniging zijn ingeschreven, er ook een gooi naar waagden.

Op zaterdag werd de voorronde gespeeld, met 10 dames en 19 heren. Acht spelers van iedere discipline gingen door naar de finaleronde op zondag.

Wat weer betreft troffen we 2 goede speeldagen, er werd gespeeld op het scherp van de snede, zoals dat heet. We zagen mooie wedstrijden.

Het resultaat was voor Ons Kinnehim zeker niet onverdienstelijk, bij de dames werd Elly Dolieslager kampioen, Ineke Nagtegaal was de runner up, Saskia Schaft van Almere B.C. werd derde, Ineke Spangenberg 6e en Marina v.d. Burgt 8e.

Bij de heren ging Henk Veenstra van Woods uit Apeldoorn met de eer strijken, hij werd 1e en terecht, wat speelde hij mooi tegen ons lid Hennie van de Burgt, die dus 2e werd. Als 3e eindigde onze eigen Frank de Vries, Frans Poeltuyn werd 5e,  Maus van Tol 6e.

Alhoewel er de 1e wedstrijddag wat onduidelijkheden waren wat betreft het wedstrijdreglement kunnen we spreken van een geslaagd Nederlands Kampioenschap.

De sfeer van voor coronatijd is weer helemaal terug op onze baan. Vrijwilligers kwamen op de baan helpen als marker, de keuken was uitstekend bezet, kortom prima sfeertje!

Rita Schrijber.

NK Singles 2021: de winnaars Ineke Nagtegaal (2e), Elly Dolieslager (1e) en Saskia Schaft (3e).
NK Singles 2021: de winnaars Frank de Vries (3e), Henk Veenstra (1e) en Hennie van de Burgt (2e).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *