Nk singles 2019 succes voor spelers van Ons Kinnehim.

Afgelopen weekend, 14 en 15 september, zijn aan de Zomervaart weer de NK Singles gespeeld. 10 dames en 12 heren bonden de strijd afgelopen zaterdag met elkaar aan onder fantastische weersomstandigheden. Ons Kinnehim was hierbij rijk vertegenwoordigd met haar leden Elly Dolieslager, Ineke Spangenberg (speciaal over uit Zuid/Afrika), Betty Schiltman en Ineke Nagtegaal bij de dames, en bij de heren Frank de Vries, Jan Dolieslager, Wim Grillis, Frans Poeltuyn en Maus van Tol.
Onze spelers en speelsters deden het bijzonder goed, zij wisten zich allen te plaatsen voor de finaleronde op zondag, met daarbij bij de heren Jan Sinnema, officieel van Gaasperdam, maar ook bij ons een graag geziene speler, Frans Roberts van BC Eindhoven en Wim van Belzen, officieel ingeschreven via Almere B.C. maar ook bij ons spelend.
We zagen fantastisch goede wedstrijden in het setsysteem, hier en daar eindigend met een tiebreak, de spelers en speelsters deden niet voor elkaar onder.

Uiteindelijk ging het kampioenschap bij de dames tussen Betty Schiltman en Ineke Nagtegaal. Betty wist de eerste set met groot verschil te winnen, echter in de tweede set draaiden de rollen om, Ineke kwam goed in haar spel, Betty liet het even afweten, zodat de tweede set voor Ineke was. Het kwam aan op de tiebreak die eindigde in het voordeel van Ineke, de terechte kampioen bij de dames. Deze titel ontbrak nog op haar lijst. De derde plaats was voor Saskia Schaft van Almere B.C., 4e werd Esther de Groot eveneens van Almere B.C., Elly Dolieslager eindigde op de 6e plaats, Ineke Spangenberg op nr. 7.

Bij de heren verliep het voor de Ons Kinnehimmers wat grilliger. Maus van Tol en Frans Poeltuyn wisten zich te plaatsen voor de finale, welke gunstig verliep voor Maus, de terechte kampioen.
Frans fantastisch wat jij hebt laten zien, geweldig bowlsspel! Jan Dolieslager eindigde op de 3 plaats, Wim v. Belzen op nr. 4, Frank de Vries nr. 5, Wim Grillis nr. 8.

De wedstrijdorganisatie werd soepel begeleid door Wouter Meyboom, die al had aangekondigd dit voor de laatste keer gedaan te hebben, wat zo jammer is, we zullen hem en zijn humor missen.

Op de foto’s de winnaars.

NK Singles 2019 top 3 dames
NK Singles 2019 top 3 heren

Dit was het!
Groetjes Rita S.