World Bowls Championships 2023 te Australië

20 Augustus 2023

Spelers Ons Kinnehim naar Wereld Kampioenschappen Bowls aan de Gold Coast (Queensland) Australië

Van 29 augustus t/m 10 september 2023 wordt aan de Gold Coast in Australië het Wereld Kampioenschap Bowls gespeeld, en wel op 4 locaties aldaar.

Spelers van Ons Kinnehim zijn hier goed vertegenwoordigd: Elly Dolieslager en Ineke Spangenberg (zij woont weliswaar in Zuid Afrika, maar is lid bij onze club) spelen de dames pairs, Frank de Vries en Maus van Tol spelen de heren pairs.
Jan Dolieslager gaat mee als begeleider, de man van Ineke, Danny, staat ingeschreven als coach.

We zullen de spelers op de voet volgen en hun verrichtingen melden op de site.
We wensen ze natuurlijk alle succes, laten zij Nederland, en onze club, goed vertegenwoordigen!

Bestuur Ons Kinnehim

27 augustus 2023

World Bowls Championships  2023 in Australië

Onze spelers, die deelnemen aan het WK in Australië, t.w. Elly Dolieslager,  Ineke Spangenberg, Maus van Tol en Frank de Vries, zijn goed aangekomen in down under. Vrijdag en zaterdag waren 2 trainingsdagen, waarbij het opviel,  dat de delivery hier heel anders verloopt dan bij ons en dat dit zeker aandacht verdiende van de coach Danny, tevens de man van Ineke Spangenberg. De spelers hebben dit goed ter harte genomen en laten we hopen, dat ze er hun voordeel mee doen tijdens de wedstrijden.

We zullen ze blijven volgen en wensen ze veel succes.

29 augustus 2023

WBC 2023: eerste speeldag Australië met wisselend succes

Ineke Spangenberg moest vandaag, 29 augustus, voor 3 wedstrijden aantreden in de singles: aangemoedigd door Elly en haar man Danny, als coach, wist zij 2 wedstrijden om te zetten in winst, in de 3e wedstrijd moest zij haar meerdere erkennen in de speelster van Zimbabwe. Een goede start van Ineke.

Frank en Maus gingen vandaag ook voor 3 wedstrijden, ja zo gaat het bij internationale toernooien, zij startten vol goede moed tegen Engeland, echter deze spelers kwamen in het 5e end goed op dreef en ze breidden hun voorsprong uit naar 30-8 als eindresultaat.

Hierna was Nieuw Zeeland de tegenstander, gewend aan snelle greens, wat ook bleek. Bij deze wedstrijd kwam de regen als geroepen, de baan werd trager waar de Nederlanders goed op konden anticiperen en zij de achterstand enigszins konden inlopen. De schade bleef beperkt tot 14-18.

Vervolgens was het de beurt aan Fiji, een sterk aanvallende tegenstander, onze jongens waren hier niet tegen bestand en verloren de wedstrijd met 26-8.

Gelukkig voor alle spelers morgen nieuwe kansen.

1 september 2023

WBC 2023: 2e speeldag WK in Australië

Ineke Spangenberg moest in haar single wedstrijden  aantreden tegen de speelsters van Thailand, Australië en Sri Lanka, helaas vandaag met een minder resultaat. Ineke verloor alle 3 de wedstrijden, helaas.

De mannen, Maus v. Tol en Frank de Vries deden het deze dag gelukkig wat beter, ze verloren weliswaar van Canada, de wedstrijden tegen Japan en Namibië wisten zij naar zich toe te trekken, zij wonnen met resp. 33-10 en 17-13. Leuk die namen van de spelers van Namibië, de heren Steenkamp en van Wijk, hoe Nederlands kun je het hebben.

Met goede moed wachten we de resultaten van dag 3 af.

1 september 2023

WBC 2023: 3e speeldag WK in Australië

Vandaag, 31 augustus, was de laatste speeldag in Australië in de poule.

Ineke moest het opnemen tegen de speelster van de Filipijnen en die van Zimbabwe. Beide wedstrijden gingen helaas verloren. Deze dag had zij ook nog een bye.

De mannen, Frank en Maus, traden aan tegen Thailand, oef! voor Frank als inwoner van Thailand, ze verloren. Echter tegen Turkije wisten zij winst te boeken. Ook zij hadden vandaag een bye.

Volgende week is het de beurt aan de dames pairs, dus aan Ineke en Elly, terwijl Frank de Hollandse vlag hoog moet houden in de heren singles.

We wensen hen veel succes en zullen hun prestaties volgen.

3 september 2023

WBC 2023: verslag van de 3e speeldag down under

Frank en Maus startten dag 3 met een bye, omdat het team van Kenia niet kwam opdagen. De 2e wedstrijd tegen Thailand zat het geluk niet aan de zijde van de Hollanders, alles lukte net niet, de wedstrijd werd verloren.

Tegen Turkije ging het stukken beter, ondanks dat dit team verrassend genoeg 3 wedstrijden al had gewonnen, hadden zij een flinke dobber aan de Nederlanders, zij wisten de wedstrijd naar zich toe te trekken en wonnen. Hierdoor zijn Frank en Maus geëindigd in hun poule van 10 op de 5e plaats, geen gek resultaat.

Op dag 3 speelde Ineke haar single wedstrijd tegen de Filipijnen en Zimbabwe. De speelster van de Filipijnen bleek te sterk, de wedstrijd ging voor Ineke verloren. De wedstrijd tegen Zimbabwe ging gelijk op, maar werd bij een stand van 19-18 gestaakt wegens onweer. Na hervatting kon Ineke helaas niet meer in haar spel komen, zij moest de winst aan Zimbabwe laten.

De laatste dag van de dames singles moest Ineke nog 2 wedstrijden spelen. De gehele Nederlandse equipe ging richting Broadbeach, de wedstrijd tegen Cyprus en Argentinië wisten zij beide om te zetten in winst. Kwam het door de aanmoediging van de Nederlanders dat het zo voortvarend ging? Wie zal het zeggen, of door het incident van de inbreker, die via de green probeerde uit handen te blijven van de politie. Het deerde Ineke in ieder geval niet, de winst was een mooi resultaat.

De eerste wereldkampioenen zijn op dit moment bekend:

Dames Fours         – Australië
Heren Pairs            – Ierland
Heren Triples         – Australië.
Para dames pairs – Nieuw Zeeland.

Morgen vindt de dames finale plaats tussen Nieuw Zeeland en Canada en de para heren pairs , Australië – Nieuw Zeeland.

Dinsdag 5 september wordt het WK vervolgd met voor Nederland de dames pairs – Ineke Spangenberg  en Elly Dolieslager en Frank de Vries mag de Nederlandse vlag hoog houden bij de heren singles.

5 september 2023

WBC 2023: verslag van 5-9-2023

Dames Pairs maken goede start.

Ineke en Elly moesten vandaag vroeg uit de veren om de wedstrijdgreen op tijd te bereiken – een flink eind rijden. Hun tegenstanders kwamen uit Zwitserland. Bij aanvang ging de score gelijk op, daarna speelden onze dames  zeer goed en bouwden een voorsprong op die zij niet meer uit handen gaven. Zij wonnen de wedstrijd met 14-8.

Wedstrijd 2 ging tegen het team van Fiji. Ook deze ging goed van start, na end 4 stonden Elly en Ineke met 0-9 voor. Daarna kregen zij wat meer tegenstand en begon Fiji te scoren, bij end 13 was de stand 14-15, bij end 18 vonden Elly en Ineke hun lijn weer, echter wat laat, de score bleef hangen op 21-20 voor Fiji, hoe jammer.

De derde wedstrijd van deze dag was tegen Zimbabwe. Details waren nog niet beschikbaar, maar Elly en Ineke wonnen met 22-16. Wat een goed resultaat voor deze eerste speeldag van onze dames.

 Heren singles.

Frank de Vries moest het opnemen tegen Hongkong China, hij wist deze wedstrijd niet te winnen, uitslag 15.-21, de 2e wedstrijd tegen Wales evenmin, 17-21,  echter Argentinië was hij de baas, gewonnen met 21-20.

Dan nog een berichtje van Wouter Meyboom:

Voor wie het interesseert zijn er wat beelden te zien van het WK op de onderstaande site. Wel heel erg gericht op Australië natuurlijk, maar misschien toch wel leuk om eens wat anders te zien dan het eeuwige Potters.

https://www.youtube.com/@BowlsAust/streams

Groet,
Wouter.

6 september 2023

WBC 2023: verslag van 6-9-2023

Vandaag, 6 september, was Japan de tegenstander van onze dames. Elly had de baan goed onder controle, Ineke had wat moeite met de lengte, na 4 ends was de stand nog gelijk,  en ze kwamen daarna toch op achterstand. Echter, de wedstrijd maakte een draai, Elly en Ineke kregen de overhand, deze wedstrijd wonnen ze met 20-11, een prima resultaat.

Wedstrijd 2 was tegen Engeland, deze was van een ander kaliber. Ineke bleef wat moeite houden met de lengte, maar als Elly bij de jack lag werd zij totaal weggespeeld. Er was geen houden meer aan, de wedstrijd werd verloren met 5-30.

Bij wedstrijd 3 tegen Malta waren ze deze  klap nog niet te boven, deze ging ook verloren, uitslag 28-10. Morgen nieuwe kansen!

Frank deed het deze dag prima, hij wist 2 van de 3 wedstrijden in winst om te zetten, tegen Spanje met 21-9, tegen Niue (een eilandstaat tussen Fiji en de Cook eilanden) won hij met 21-15.

In wedstrijd 3 moest hij in de speler van Fiji zijn meerdere erkennen, verloren met 8-21.

Ook morgen voor hem nieuwe kansen.

7 september 2023

WBC 2023: het laatste korte verslag van onze spelers

Hier het laatste korte verslag van onze spelers in Australië.

Vandaag, 7 september, waren de laatste wedstrijden in de poulefase.

Elly en Ineke hadden een bye en wisten hun 2 wedstrijden helaas niet te winnen. De speelsters van Australië en Hongkong China waren te sterk voor ons tweetal. Hierdoor eindigden onze dames als 7e in de poule.

Frank wist vandaag 1 wedstrijd te winnen van Turkije, van Australië verloor hij helaas nipt, uitslag  20-21, en tegen Israël kon hij het net niet bolwerken. Frank eindigt hierdoor als  6e in de poule.

Hierdoor zit het WK voor onze spelers erop. Niettemin, ze hebben Nederland toch goed op de kaart gezet.

Dat was het!