Wellington (N-Z) Champions of Champions 2022

Van 18 november tot 27 november 2022 werd in Wellington, Nieuw-Zeeland, het Champions of Champions toernooi gehouden. Namens Nederland deed hieraan Elly Dolieslager mee. De losse berichten op onze website zijn nu bij elkaar gezet in één overzichtelijke pagina.

Elly en Jan weer op Hollandse bodem


2 december 2022


Elly en Jan, terug uit Nieuw-Zeeland
Vandaag, donderdag 1 december, waren Jan en Elly weer van de partij op onze bowlsbaan.
Na een zeer vermoeiende reis hadden ze ons heel wat te vertellen en waren zeer enthousiast over hun Nieuw-Zeelandse reis en de resultaten van Elly ondanks het wisselende weer aldaar.
Elly werd door het bestuur in de bloemetjes gezet, ze heeft Nederland heel leuk weer op de kaart gezet, World Bowls was verrukt dat we acte de présence hadden gegeven.

Elly redde het de laatste dag niet


24 november 2022
Vanwege de ontzettend harde wind lukte het Elly niet de bowls sturing te geven. Ze moest aantreden tegen Stef Branfield uit Engeland, niet de minste en de tweede wedstrijd tegen Nooria Mataio van de Cook Islands.
Helaas, zoals gezegd, de zeer harde wind speelde Elly parten, zij verloor beide wedstrijden. Jammer, niettemin heeft ze Nederland bij World Bowls weer goed op de kaart gezet.
Morgen wordt de finale gespeeld, we konden op de site van World Bowls nog niet ontdekken wie tegen wie speelt.

Dag 4 van de Champ of Champions helaas voor Elly teleurstellend


22 november 2022
Elly moest deze dag aantreden tegen Esmé Haley van de USA. Dit keer bleef de regen uit, maar er stond een enorme wind, waartegen het spel van Elly niet bestand was. Ook Esmé had natuurlijk last van de wind, maar zij had meer geluk en won de wedstrijd.
De 2e wedstrijd van deze dag was de tegenstandster uit Ierland, Jennifer McLure. Ook in deze wedstrijd was Elly niet opgewassen tegen de wind, dus ging deze wedstrijd als winst naar de tegenstandster.
Hopelijk morgen meer geluk, het zij zo. Elly speelt dan tegen Stef Branfield van Engeland en de 2e wedstrijd tegen Nooroa Matalo van de Cookeilanden.
We houden u op de hoogte.

Dag 3 van de Champion of Champions in Wellington


21 november 2022
Elly moest aantreden tegen de speelster van Namibië, bij een dag met veel regen, helaas.
Elly begon heel goed en won de eerste set, in de tweede set moest haar tegenstandster naar de wc, wat ellenlang duurde, een beetje te lang voor Elly; hierna begon de kentering en verloor zij de tweede set. In de tiebreak kon Elly het niet meer goed maken, zij verloor met 1-4 helaas.
De tweede wedstrijd die op het programma stond was tegen Kenia, echter haar tegenspeelster kwam niet opdagen, zodat deze eindigde met een bye, dus een gewonnen wedstrijd voor Elly.
De stand tot nu toe is nu 3 gewonnen, 3 verloren wedstrijden, geen gek resultaat.
Morgen moet Elly aantreden tegen Anne Healy uit de USA en Jennifer McCure van Ierland. We wensen haar heel veel succes en zullen de resultaten volgen.

Elly goed op dreef in Wellington


20 november 2022
Op dag 2 van het toernooi moest Elly aantreden tegen Carla Krizani van Australië, geen gemakkelijk klus. Er werd goed gespeeld in de eerste set, die werd gewonnen door Elly! In de tweede set legde Carla de jack op korte afstand, waardoor de 2e set naar Carla ging. In de tiebreak verloor Elly met 0-3. Al met al een goede prestatie, ze kreeg veel complimenten van de organisatie voor haar goede spel, dat deed haar goed tussen de cracks van de wereld!

De 2e wedstrijd van vandaag, zondag, (het is daar veel vroeger) trad Elly aan tegen Marcia Modulava van Botswana. De eerste set werd door Elly verloren met 7-9, de 2e gewonnen met 9-5, en de tiebreak ging ook naar Elly met 3-2. Wat een prestatie! Elly is goed op dreef en laat daar een goede Hollandse indruk achter.
We wensen haar nog veel meer succes!

Elly officieel in actie in Wellington.


20 november 2022
Zoals gezegd was vandaag de eerste officiële dag van de wedstrijden. Elly trad aan tegen Tayla Bruce, Elly kon de eerste set goed meekomen, echter halverwege ging het minder, Tayla legde alle bowls bij de jack, de eerste set eindigde in 4-13 voor haar, de tweede set kwam Elly er niet meer aan te pas, het werd 1-16, deze werd nu indoor gespeeld.
De tweede wedstrijd werd weer outdoor gespeeld tegen Daphne Almond van de Falklands, Elly verloor de eerste set met 4-13, echter de tweede set wist zij zich goed te herstellen en won zij met 12-7, waarna een tiebreak volgde, die Elly op haar naam schreef, en wel met 5-0, wat een resultaat, volgens Jan een prima wedstrijd.
We wachten het verdere verloop af, morgenvroeg speelt Elly tegen Carla Krizanic van Australië, een flinke kluif, de tweede wedstrijd tegen Marea Modutiwa van Botswana.
Elly, veel succes.

Elly Dolieslager in actie in Wellington Nieuw Zeeland

19 november 2022
Zoals aangekondigd doet Elly mee aan het toernooi Champion of Champions van World Bowls in Wellington. Vandaag, 18 november had zij een officiële trainingsdag, die startte op de buitenbaan met goed weer. Dit bleef echter niet zo, ook daar kregen ze te maken met regen, waarna de training indoor werd voortgezet. Elly had geen moeite met de banen van 40 meter, ze waren vrij snel, wat haar prima uitkwam.
Morgen begint het toernooi officieel, Elly zal aantreden in haar eerste wedstrijd tegen Tayla Bruce van Nieuw Zeeland, gevolgd door de 2e wedstrijd die dag tegen Daphne Arthur-Almond van de Falkland Islands.


We zijn benieuwd hoe het Elly vergaat en wensen haar veel succes. Haar echtgenoot Jan zal ons op de hoogte houden en wij informeren u hierover op de site.
Bestuur Ons Kinnehim

Elly Dolieslager naar de Champions Of Champions in november in Wellington (Nieuw-Zeeland).


19 oktober 2022
Elly, kampioen singles bij de dames afgelopen jaar, mag daarom deelnemen aan het toernooi Champions of Champions, georganiseerd door World Bowls in Wellington (Nieuw Zeeland).
Het kampioenschap wordt gehouden van 18 november tot 27 november a.s.
Haar echtgenoot Jan zal haar vergezellen als coach.

We wensen hen een goede reis toe, zij vertrekken 12 november a.s., en wensen Elly natuurlijk heel veel succes.
We zullen de resultaten nauwgezet volgen.