Nieuws en mededelingen

Australian Pairs toernooi zaterdag 26 juni 2021 groot succes

Door alle coronamaatregelen heen waagden we het toch een toernooi te organiseren met alle restricties, die al op de baan tijdens het spelen prima werden opgevolgd door onze leden.

En dat toernooi vond j.l. zaterdag plaats. Gingen we uit van 12 teams, binnen no time was het volgeboekt en hebben we de deelnemerslijst uitgebreid naar 16 teams, immers met 8 speelbanen toch wel verantwoord.

Ook was het terras aangepast met extra zitplaatsen, kortom het zag er gezellig uit. Het weer was ons goed gezind, het was droog en zowaar ook het zonnetje liet zich zo nu en dan zien, kortom lekker speelweer. De wedstrijden waren van een zeer hoog niveau, er werd gespeeld op het scherp van de snede, tijdens de pauzes werd er gezellig gebabbeld en de uitgebreide lunch viel weer in zeer goede smaak.

De 3 beste teams werden verrast met een gezellig bloemetje voor in de tuin of op het balkon.
De bloemetjes gingen naar:

1. Jan en Elly Dolieslager
2. Jan Sinnema en Ida Andreas
3. Michel Weerdenburg en Maus van Tol.

Voor de volledige uitslag: klik hier.

Kortom, een dag om leuk op terug te kijken, met heel veel dank aan de vrijwilligers, die deze dag mogelijk maakten.

Bestuur Ons Kinnehim

Leden van de Zonnebloem op bezoek

J.l. vrijdagmiddag kregen wij op  de baan bezoek van een aantal leden van de Zonnebloem, die in Haarlem Oost bezig waren aan een regiokwis.
Ineke, zelf vrijwilliger bij de Zonnebloem, had hen de mogelijkheid aangeboden bij ons een break te maken voor een drankje met een lekkertje erbij.
De planning zou zijn dat de ploegen verdeeld zouden komen, echter niets was minder waar. De ploegen die rechts waren begonnen haalden de ploegen van links in en wel op onze baan.
Niettemin het was even aanpoten met de koffie en thee, maar met dit mooie weer was het gezelligheid troef. De jongere vrijwilligers (de rolstoelduwers) wilden ook wel eens een balletje rollen, de anderen bleven geanimeerd kijken.
Al met al een zeer geslaagde middag werd ons gezegd.
Laten we hopen dat we meerdere van zulke acties kunnen organiseren, voor de club ook zeker de moeite waard.

Aktie senioren in beweging door Sportsupport in Haarlem Oost.

J.l. woensdagmorgen organiseerden wij een clinic voor een gezelschap sporters, die via Sportsupport in Haarlem Oost meedoen aan een programma bewegen voor ouderen.
Zij wilden ook kennismaken met ons sportje bowls. Een 12-tal dames kwamen op deze uitnodiging af. Wij van onze kant zorgden voor de nodige instructeurs, Ineke, Wim, Betty, Ingrid en Rita legden uit hoe de bowls gerold moesten worden met de daarbij behorende variaties.
Het was een zeer leergierig gezelschap, ze pikten de regels snel op en wisten een goede bowl te rollen.
Maar ja, na enige informatie was ons duidelijk, dat velen van hen zeer sportief onderlegd waren.
Al met al een zeer goede les, die met veel plezier werd gevolgd.
Laten we hopen, dat dit gevolg zal hebben, je weet nooit, we kunnen altijd leden gebruiken.

Bowls Wellington Finals a.s. Weekend 24/25 april via livestream

Dit weekend is bowls te volgen van de finales van de Nieuw Zeelandse Champion of champion via livestream, zoals onderstaand is aangegeven.
Vind je het leuk om te kijken, klik dan op de Wellington You tube pagina (1) Bowls Wellington – You Tube.

Volledige speelschema’s zijn te volgen op de site van Bowls Wellington – Tournament Info Bowls Wellington, onder Angus Hotel COC Finals Weekend.
Er kunnen wijzigingen in het speelschema optreden wordt gezegd.
Volledigheidshalve onderstaand de mail , die wij ontvingen van Bowls Wellington.

Dear National Bowls organisations,

Hope all our kindred bowlers and bowls organisations around the world are well at this time,

Just a quick message from Bowls Wellington (the governing body of the sport in Wellington, New Zealand) to let you know that we are streaming some of the matches from our Inaugural Champion of Champion Finals Weekend this coming weekend (April 24th / 25th). This is the first time we have livestreamed an event so will be a big learning for us, nevertheless, we have engaged the services of the experienced Bowls NZ media production team so will no doubtably be a fantastic, polished production.

If you could please share the following links with your member associations, clubs and playing membership in the event they are interesting in watching some quality live bowls action from the bottom of the world this weekend, that would be appreciated. 

Streaming will be through the Bowls Wellington Youtube page;  (1) Bowls Wellington – YouTube

Full schedules and charts can be accessed through the Bowls Wellington website here: Tournament Info | Bowls Wellington under ‘Angus Hotel COC Finals Weekend’.  Please note the schedule and streaming times are subject to change, in the event of weather or unforeseen circumstances.

Thanks for your support and we wish you all good health and good bowling for the remainder of the year,

Kind regards,

Nigel Dixon
General Manager

Bowls Wellington

(04) 560 0384

Start competitieseizoen

Het competitieseizoen is weer begonnen en zo te merken met veel enthousiasme onder de spelers. Zie ook bijgaande foto’s … Alhoewel we vanaf januari al spelen is de start van het competitieseizoen toch altijd een bijzonder moment. Het luidt namelijk ook het begin van de lente in en de naderende zomer. Het weer is ons tot nu toe redelijk gunstig geweest, weliswaar koud maar ook veel zon. Daar hopen we met z’n allen natuurlijk ook de komende maanden op.
We kunnen nog niets plannen voor de komende maanden gezien de Covid-situatie maar het bestuur zit niet stil. Wat mogelijk is binnen de regels wordt inmiddels wel besproken. Echter, de gezondheid van onze spelers staat te allen tijden voorop.
Wij wensen alle spelers een mooi, gezellig en sportief seizoen.

Namens het bestuur,
Ingrid de Jong, voorzitter a.i.

Mooi weer op 31 maart

Het was weer genieten buiten: zonder jassen, wanten of mutsen met 20 mensen de baan op.

Ingrid de Jong, onze nieuwe voorzitter a.i.

Na de trieste weken door het wegvallen van onze voorzitter, Rita Klasen, die zo veel voor de club heeft betekend, moeten we toch vooruit kijken. Het is fijn te kunnen mededelen, dat ons lid, Ingrid de Jong, bereid is de plaats van Rita in te nemen als voorzitter, als ad interim tot het verstrijken van de officiële termijn.  Ingrid kent het klappen van de bowlszweep, voor haar vertrek naar het buitenland heeft zij diverse bestuurlijke functies bekleed binnen de NIOBB en het clubgebeuren.

Door de gebeurtenissen hebben we als bestuur een update gemaakt hoe nu verder. Omdat Rita Klasen veel taken deed wat onder het secretariaat valt, neemt Rita S. dit over. We werken in het bestuur nu als volgt.

Ingrid de Jong        –    voorzitter a.i.
Rita Schrijber         –    secretaris
Winda Lo               –    penningmeester
Betty Schiltman     –    wedstrijdsecretariaat
Marian Koster       –    algemene zaken

Jan Dolieslager, Wim Grillis (ziet af van een functie) en Jan Kulk staan in voor het onderhoud van de baan.
Ondersteuning bij het computergebeuren krijgen we van ons lid Paul Klappe, waarvoor hulde.
Ineke Nagtegaal en Frans Poeltuyn verzorgen de competitiestanden weer in het komende seizoen.

J.l. zaterdag hebben we als d.b.bestuur de financiële stukken van 2020-2021 behandeld en de begroting 2021 als bestuur goedgekeurd.
We proberen zo veel mogelijk de statuten te volgen, in deze coronatijd valt dat niet mee; we mogen en kunnen nog steeds geen ALV houden.
Het werk moet echter doorgaan, de uitnodigingen voor het komende speelseizoen zijn de deur uit. We kunnen nog outdoor spelen!
We blijven onze leden zo goed mogelijk informeren.

Bestuur LBKB Ons Kinnehim

Potters 2021 begonnen

Wouter Meyboom weet ons te melden dat het Potters toernooi weer is begonnen:

“Mochten jullie het nog niet weten: Potters 2021 is begonnen en nu te bewonderen via Youtube via https://www.youtube.com/channel/UCN9-c2EDRAjclRkUXk1TuBA.
Geen publiek en men draagt mondkapjes. Bijzonder dus.
Groet en een gezond 2021,
Wouter Meyboom.”

2021: de eerste spelers

Het nieuwe jaar is amper begonnen of de eerste spelers hebben zich alweer gemeld op het veld van Ons Kinnehim. En zo te zien met veel plezier. Volgens Betty Schiltman is het heerlijk weer om een balletje te rollen en ontbreekt alleen het zonnetje nog. Bijkomend voordeel: je ziet nog eens andere gezichten in deze periode van lock-down. Dus mocht u er zin in hebben om ook weer het veld op te gaan: meldt u zich even bij Betty om te zien of er nog plaats is op de maandag-, woensdag- of zaterdagmorgen vanaf 10.30 uur.

Verenigingsdag Ons Kinnehim zaterdag 25 juli groot succes.

Vandaag, 25 juli, hebben wij onze eerste verenigingsdag van dit seizoen gehouden. Helaas door de coronaregels was het niet mogelijk deze eerder te organiseren.
Het leek wel of de bowlsspelers en -sters hierop met smart hadden gewacht, eindelijk weer eens met elkaar wedijveren of ze het spelen nog niet hadden verleerd!
Binnen de kortste keren hadden zich 16 teams ingeschreven, onze eigen spelers en spelers, die tegenwoordig op zaterdagmorgen onze baan aandoen, en dat zijn spelers uit o.a. Oud Beijerland, Rotterdam, Drachten, Almere en Heerhugowaard.
32 spelers, verdeeld over de 8 banen, die vanaf begin juli weer bespeeld mochten worden, gingen de strijd met elkaar aan in de vorm van een Australian Pairs competitie.

Helaas, onder minder prettige weersomstandigheden werd de 1e wedstrijd gespeeld, maar daarna konden de spelers aanschuiven bij een lunch buffet, waar een ieder zich aan tegoed deed. Hierna volgden nog 2 wedstrijden van 1 1/2 uur, zodat we om half vijf de uitslag bekend konden maken en wat leuk, dat onze voorzitter Rita, ook al in de ochtend aanwezig, dit kwam doen. De gehele stand werd door Rita genoemd, echter de beste 3 teams waren als volgt: op de 3e plaats eindigde het team Elly Dolieslager en Jan Dolieslager, op de 2e plaats Els Tanis en Frans Poeltuyn en op de 1e plaats Jan Reinders en Saskia Schaft. Zij werden allen beloond met een leuke versnapering. Voor de volledige uitslag: zie hieronder.

De wedstrijdleiding was in zeer goede handen van Ingrid de Jong, die het stokje heeft overgenomen van Wouter Meyboom, die deze dag zijn assistentie nog verleende.
Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag, met een reuze fijne sfeer op en rondom de baan. Voor herhaling vatbaar!

Rita Schrijber

Restant wedstrijden na de corona

Hierbij het schema van de resterende wedstrijden en evenementen voor het outdoor-seizoen 2020, After-Corona zogezegd, zowel in .docx als in .pdf formaat.
After Corona wedstrijden.docx
After Corona wedstrijden.pdf

Let wel: de Algemene Ledenvergadering 2020 staat er nog niet bij! Hier moet nog een corona-vriendelijke oplossing voor gevonden worden. Nadere berichtgeving volgt nog.

Let op!
Per 29 juli heeft de voorzitter de volgende wijzigingen in het programma per e-mail doorgegeven:

Aan de leden
• Op veler verzoek van de spelers/speelsters is besloten dat het toernooi de Australian Pairs dat op 22 en 23 augustus gehouden zou worden naar 1 dag wordt verschoven t.w. zaterdag 22 augustus (omdat de meeste 2 dagen te veel vinden).
Ook zal er geen anderhalf uur gespeeld worden per wedstrijd maar 10 ends. Het toernooi begint om 10.30 uur (inschrijfgeld 10 euro p.p). Inschrijven vanaf aanstaande zaterdag 1 augustus op de baan (daar ligt een lijst). Het is wel dat er niet meer dan 16 teams mogen meedoen, dus vol is vol.
• De wedstrijd van het nazomer toernooi wordt een week verschoven naar 19 september (met lunch).
• De vrijwilligers borrel blijft gewoon 26 september.
• Met de Outdoor gaan we zo lang als het weer het toelaat door.
• De zaterdag kan er ook gespeeld worden vanaf 10.30 uur tot 14.00 uur; de planning is om dit erin te houden ook in het nieuwe seizoen. Mits er geen toernooi is.Alles wordt gespeeld onder de richtlijnen van de RIVM, dus: voelt u zich niet lekker, griepklachten of verkouden, blijf dan thuis!

Leden van Ons Kinnehim in het nieuw!

Het werd hoog tijd, dat onze clubleden in het nieuw werden gestoken, het vorige clubshirt dateert al weer van jaren geleden en was een beetje uit de tijd.
Enkele maanden geleden, al voor de coronacrisis, is het bestuur aan de slag gegaan en in overleg met ons lid Frank de Vries, die in Thailand woont en daar zijn relaties heeft, is hem een ontwerp gezonden, wat aldaar goed ten uitvoer kon worden gebracht.
Vorige week zijn ze binnen gekomen en Rita Klasen heeft het shirt gepresenteerd aan alle leden op de Zomervaart. Wat een ontvangst!
Het is werkelijk door iedereen, maar ook door iedereen, enthousiast ontvangen.
Binnenkort als we ons weer kunnen presenteren na deze coronatijd, zijn we als clubspeler heel herkenbaar, en zo moet het ook! De foto toont onze enthousiaste speler/vrijwilliger Wim Grillis.

Bestuur Ons Kinnehim

De kop is eraf, het seizoen geopend!

Het bestuur is zeer tevreden met hoe de eerste dagen zijn verlopen. Deze week is weer voorzichtig begonnen met bowls spelen. Alle spelers zijn op de hoogte van het protocol en houden zich aan de richtlijnen. Daar is het bestuur zeer dankbaar en blij om. Bijgaand een korte video-impressie van de woensdagochtend.

Voorbereiden op de opening van het seizoen

Zoals de voorzitter al schreef, willen we 25 mei weer beginnen met spelen op de Zomervaart. Daar zijn wel wat voorwaarden en restricties aan verbonden door de gemeente.
Vanmorgen zijn Betty Schiltman, Rita Schrijber, Jan en Ellie Dolieslager en ik bezig geweest om een opzet te maken van tafels en stoelen, inrichting van kantine, toilet en hoe de aanwijzingen gelegd moeten worden. Dat alles om te voldoen aan de eisen rondom het virus.
Alhoewel we volgende week verder gaan met de werkzaamheden, zoals het aanleggen van tape op de grond, etc. wilde het bestuur toch alvast wat foto’s op de website plaatsen. Op deze manier kunnen de leden alvast kennis maken met hoe het eruit gaat zien.
Volgende week -mits we klaar zijn met bepijling- volgen de nieuwe foto’s die deze weer vervangen.

Ingrid de Jong

Update 20 mei: de belijning en bepijling zijn gereed dankzij de inzet van diverse vrijwilligers, dus hieronder de nieuwe foto’s.

Laatste nieuws over de huidige situatie wat betreft het spelen

Hierbij in Word- (docx) en Pdf-formaat de brief van de voorzitter van 1 mei 2020, met een update over de stand van zaken rond het spelen in corona-tijd, zowel outdoor als indoor en onze Algemene Ledenvergadering.

Klik hieronder op een van de bestanden om de brief te openen.

Update 1 mei van de voorzitter over de ontwikkelingen rond het Corona-virus (.docx).
Update 1 mei van de voorzitter over de ontwikkelingen rond het Corona-virus (.pdf).

Slaap en de dood zijn tweelingbroeders

Aan alle bowlsvrienden van Ons Kinnehim en Haarlem-Noord

Onderstaande brief zal ik sturen aan de vrouw en kinderen van Simon, maar is eigenlijk ook bedoeld voor jullie, want ik moet op de een of andere manier mijn emoties kwijt. Het overlijden van iedereen is natuurlijk verschrikkelijk, maar dit van Simon heeft mij wel enorm aangegrepen.

Met vriendelijke groet,

Frans Poeltuyn.

Slaap en de dood zijn tweelingbroeders.pdf

Short Mat Bowls: een kijkje over de grens

Ons Kinnehim is een vereniging voor Lawn Bowls (en Koersbal, hoewel dat eigenlijk niet gespeeld wordt). De meeste leden van onze vereniging spelen dan ook lawn bowls. Een derde en modernere variant is het short mat bowls dat bij onze zuiderburen nogal populair is. Miep van der Valk en Marijke Kas namen een kijkje bij deze sport en deden onderstaand verslag van hun bevindingen.

Enige maanden geleden deden Marijke Kas en ik (Miep van der Valk) mee aan een shortmat toernooi van Almere Bowls Club. Wij vonden dit beide erg leuk. Enige weken daarna konden wij ons opgeven via de NIOBB om te kijken of er animo genoeg was om met 2 Nederlandse teams deel te gaan nemen aan het WK welke in maart 2020 in Herentals te België wordt gehouden. Er waren voldoende inschrijvingen en er werd een oefenweekend georganiseerd in Bilzen, België.

Voor zaterdag 18 januari heeft iedereen zich ingeschreven om deel te nemen aan een Pairs Toernooi. Wat een geweldige ervaring, Marijke en ik hadden geen hoge verwachtingen, maar we wonnen 2 van de 3 wedstrijden, super trots waren we. Helaas hadden we net te weinig overpunten om naar de A groep te gaan, maar ook de B groep speelden nog verder met ons als 1ste in de groep waardoor we nu niet de afvalronde hoefde te spelen, maar rechtstreeks naar de kwartfinale gingen. Maar deze wedstrijd helaas verloren, jammer maar veel geleerd en een ervaring rijker.

Zondag 18 januari testmatch België – Nederland. Nu speelden wij fours. Wij hadden nog nooit samen gespeeld maar zagen dit als een goede oefening en dat was het zeker. De Belgen zijn goede en zeer aanwezige spelers, niet te vergelijken met bowls spelers. Een drukte van belang op en langs de mat. Na 2 wedstrijden gewisseld van plaats in het team om zo het beste uit ons zelf te kunnen halen. Helaas alles verloren, maar wel ook erg mooie en spannende ends gespeeld. Wat hebben we veel geleerd en zijn we gegroeid.

Al met al een zeer leerzaam, geslaagd maar ook gezellig weekend.


In maart doen de dames dus mee aan deze WK in Herentals. We wachten hun verslag af!
Verdere info over dit short mat bowls kun je vinden op Wikipedia onder de titel Curve Bowls en op de officiële Belgische site shortmatbowls.be

Een overzicht van het deelnemersveld op bijgaande foto’s. op ware grootte zijn ze hier te vinden.

Berichten EK Guernsey 2019 naar nieuwe pagina

Per vandaag, 17 oktober 2019, zijn ook alle berichten over het EK 2019 in Guernsey naar de pagina Competities verplaatst. De subpagina heet Guernsey EK 2019.

Verdwenen berichten Atlantic Championships?

Om de Berichten-pagina en de Nieuws-pagina wat te ontlasten zijn alle artikelen en berichten omtrent de Atlantic Championships 2019 verplaatst naar de pagina Competities. Deze heeft nu een sub-pagina Atlantic Championships 2019 waar alle berichtgeving keurig bij elkaar staat. Dat houdt het ook wel zo overzichtelijk…

Nieuwsbrieven archief