Evenementen

Vrijwilligersborrel 2021

Afgelopen zaterdag 2 oktober hield Ons Kinnehim haar vrijwilligersborrel op de baan. Vanaf 4 uur was er een zeer aangename sfeer, de vrijwilligers vonden het leuk nu eens met elkaar het wel en wee van de vereniging door te spreken.

Allereerst werden zij toegesproken door onze nieuwe voorzitter, Ingrid de Jong, ieder op zijn merites kreeg een compliment. Natuurlijk, met elkaar, hoe klein soms het radertje ook is, zorgen wij ervoor dat de vereniging optimaal functioneert.

Dat blijkt ook weer uit het enthousiasme van de spelers: de baan is altijd optimaal verzorgd door Wim, de kantine draait op de vele handen van Betty,  Elly, Tiny, Rita en Ida.

Paul helpt de leden van het bestuur met de computerproblemen, Ineke en Frans houden de standen bij van de competitiedagen en Ruud verzorgt de website. Zijn echtgenote, Winda, verzorgt als bestuurslid natuurlijk de cijfertjes, geen geringe job!

Wouter, vergezeld van zijn echtgenote An, zal in de toekomst de wedstrijden coördineren.

De borrel werd omlijst met  een heerlijk buffetje, iedereen liet het zich goed smaken.

Kortom, gezelligheid ten top !

Bijgaand een paar foto’s van de borrel.

Clubdag 2021

J.l. zaterdag 17 juli hebben we als Ons Kinnehim onze jaarlijkse clubdag gehouden aan de Zomervaart.
Een record aantal leden hadden zich ingeschreven en met de goede weersvooruitzichten hadden we er alle vertrouwen in dat het een geslaagde dag moest worden, en dat werd het ook!
De terrassen waren aangepast voor de vele leden, aangepast in de covidstand, de parasols deden goede dienst, want wat troffen wij het met het weer! Een zonovergoten dag zonder één spatje.
Bij binnenkomst werd er al gezellig aangeschoven en werden de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Vervolgens werden door loting 2 wedstrijden Australian Pairs gespeeld, je wist dus niet tegen en met wie je ging spelen, hilarisch en met veel humor werd er gespeeld op het scherp van de snede.
Uiteindelijk werden de 3 beste spelers, t.w. Tineke Gerritsen, Michel Weerdenburg en Wim v. Belzen beloond met een heerlijke fles wijn.
Ook voor de loterij was er grote belangstelling, Ineke was binnen de kortste keren door haar 50 envelopjes met lootjes heen, er was dan ook voor een hele aantrekkelijke prijzentafel gezorgd.
In de pauze werd Michel Weerdenburg nog in het zonnetje gezet als Nederlands Kampioen Fours, welke hij speelde met Maus v. Tol (die vandaag helaas verhinderd was) en de 2 heren genaamd Frans uit regio Zuiden.
Ook werden de dames van de kascommissie, Tineke Gerritsen en Caroline de Graaff, beloond met een bloemetje vanwege hun goede werk.
De dag werd afgesloten met een gecombineerd buffet, wat bij een ieder in zeer goede smaak viel.
Al met al een zeer geslaagde dag met dank aan alle vrijwilligers.
Een dag  die zeker op de agenda blijft staan.

Bestuur Ons Kinnehim

Hieronder enkele foto’s van de happening, meer zijn te vinden op de pagina Foto’s.

Bezoek De Zonnebloem

J.l. vrijdagmiddag, 28 mei 2021, kregen wij op  de baan bezoek van een aantal leden van de Zonnebloem, die in Haarlem Oost bezig waren aan een regiokwis.
Ineke, zelf vrijwilliger bij de Zonnebloem, had hen de mogelijkheid aangeboden bij ons een break te maken voor een drankje met een lekkertje erbij.
De planning zou zijn dat de ploegen verdeeld zouden komen, echter niets was minder waar. De ploegen die rechts waren begonnen haalden de ploegen van links in en wel op onze baan.
Niettemin het was even aanpoten met de koffie en thee, maar met dit mooie weer was het gezelligheid troef. De jongere vrijwilligers (de rolstoelduwers) wilden ook wel eens een balletje rollen, de anderen bleven geanimeerd kijken.
Al met al een zeer geslaagde middag werd ons gezegd.
Laten we hopen dat we meerdere van zulke acties kunnen organiseren, voor de club ook zeker de moeite waard.

Actie Senioren in Beweging

J.l. woensdagmorgen 26 mei 2021 organiseerden wij een clinic voor een gezelschap sporters, die via Sportsupport in Haarlem Oost meedoen aan een programma bewegen voor ouderen.
Zij wilden ook kennismaken met ons sportje bowls. Een 12-tal dames kwamen op deze uitnodiging af. Wij van onze kant zorgden voor de nodige instructeurs, Ineke, Wim, Betty, Ingrid en Rita legden uit hoe de bowls gerold moesten worden met de daarbij behorende variaties.
Het was een zeer leergierig gezelschap, ze pikten de regels snel op en wisten een goede bowl te rollen.
Maar ja, na enige informatie was ons duidelijk, dat velen van hen zeer sportief onderlegd waren.
Al met al een zeer goede les, die met veel plezier werd gevolgd.
Laten we hopen, dat dit gevolg zal hebben, je weet nooit, we kunnen altijd leden gebruiken.