Archief-Divers

Start competitieseizoen

17 april 2021
Het competitieseizoen is weer begonnen en zo te merken met veel enthousiasme onder de spelers. Zie ook bijgaande foto’s … Alhoewel we vanaf januari al spelen is de start van het competitieseizoen toch altijd een bijzonder moment. Het luidt namelijk ook het begin van de lente in en de naderende zomer. Het weer is ons tot nu toe redelijk gunstig geweest, weliswaar koud maar ook veel zon. Daar hopen we met z’n allen natuurlijk ook de komende maanden op.
We kunnen nog niets plannen voor de komende maanden gezien de Covid-situatie maar het bestuur zit niet stil. Wat mogelijk is binnen de regels wordt inmiddels wel besproken. Echter, de gezondheid van onze spelers staat te allen tijden voorop.
Wij wensen alle spelers een mooi, gezellig en sportief seizoen.

Namens het bestuur,
Ingrid de Jong, voorzitter a.i.

Mooi weer op 31 maart

Het was weer genieten buiten: zonder jassen, wanten of mutsen met 20 mensen de baan op.

Potters 2021 begonnen

9 januari 2021
Wouter Meyboom weet ons te melden dat het Potters toernooi weer is begonnen:

“Mochten jullie het nog niet weten: Potters 2021 is begonnen en nu te bewonderen via Youtube via https://www.youtube.com/channel/UCN9-c2EDRAjclRkUXk1TuBA.
Geen publiek en men draagt mondkapjes. Bijzonder dus.
Groet en een gezond 2021,
Wouter Meyboom.”

2021: de eerste spelers

4 januari 2021
Het nieuwe jaar is amper begonnen of de eerste spelers hebben zich alweer gemeld op het veld van Ons Kinnehim. En zo te zien met veel plezier. Volgens Betty Schiltman is het heerlijk weer om een balletje te rollen en ontbreekt alleen het zonnetje nog. Bijkomend voordeel: je ziet nog eens andere gezichten in deze periode van lock-down. Dus mocht u er zin in hebben om ook weer het veld op te gaan: meldt u zich even bij Betty om te zien of er nog plaats is op de maandag-, woensdag- of zaterdagmorgen vanaf 10.30 uur.

De kop is eraf, het seizoen geopend!

27 mei 2020
Het bestuur is zeer tevreden met hoe de eerste dagen zijn verlopen. Deze week is weer voorzichtig begonnen met bowls spelen. Alle spelers zijn op de hoogte van het protocol en houden zich aan de richtlijnen. Daar is het bestuur zeer dankbaar en blij om. Bijgaand een korte video-impressie van de woensdagochtend.

Short Mat Bowls: een kijkje over de grens

25 januari 2020
Ons Kinnehim is een vereniging voor Lawn Bowls (en Koersbal, hoewel dat eigenlijk niet gespeeld wordt). De meeste leden van onze vereniging spelen dan ook lawn bowls. Een derde en modernere variant is het short mat bowls dat bij onze zuiderburen nogal populair is. Miep van der Valk en Marijke Kas namen een kijkje bij deze sport en deden onderstaand verslag van hun bevindingen.

Enige maanden geleden deden Marijke Kas en ik (Miep van der Valk) mee aan een shortmat toernooi van Almere Bowls Club. Wij vonden dit beide erg leuk. Enige weken daarna konden wij ons opgeven via de NIOBB om te kijken of er animo genoeg was om met 2 Nederlandse teams deel te gaan nemen aan het WK welke in maart 2020 in Herentals te België wordt gehouden. Er waren voldoende inschrijvingen en er werd een oefenweekend georganiseerd in Bilzen, België.

Voor zaterdag 18 januari heeft iedereen zich ingeschreven om deel te nemen aan een Pairs Toernooi. Wat een geweldige ervaring, Marijke en ik hadden geen hoge verwachtingen, maar we wonnen 2 van de 3 wedstrijden, super trots waren we. Helaas hadden we net te weinig overpunten om naar de A groep te gaan, maar ook de B groep speelden nog verder met ons als 1ste in de groep waardoor we nu niet de afvalronde hoefde te spelen, maar rechtstreeks naar de kwartfinale gingen. Maar deze wedstrijd helaas verloren, jammer maar veel geleerd en een ervaring rijker.

Zondag 18 januari testmatch België – Nederland. Nu speelden wij fours. Wij hadden nog nooit samen gespeeld maar zagen dit als een goede oefening en dat was het zeker. De Belgen zijn goede en zeer aanwezige spelers, niet te vergelijken met bowls spelers. Een drukte van belang op en langs de mat. Na 2 wedstrijden gewisseld van plaats in het team om zo het beste uit ons zelf te kunnen halen. Helaas alles verloren, maar wel ook erg mooie en spannende ends gespeeld. Wat hebben we veel geleerd en zijn we gegroeid.

Al met al een zeer leerzaam, geslaagd maar ook gezellig weekend.


In maart doen de dames dus mee aan deze WK in Herentals. We wachten hun verslag af!
Verdere info over dit short mat bowls kun je vinden op Wikipedia onder de titel Curve Bowls en op de officiële Belgische site shortmatbowls.be

Een overzicht van het deelnemersveld op bijgaande foto’s. op ware grootte zijn ze hier te vinden.