EK Guernsey 2019: speeldag 5

Bij aankomst vanochtend op de green moesten de dames een uur wachten, het had de afgelopen nacht zo geregend, dat de green nog niet te bespelen was.
Uitgerekend moesten Guurtje en Ineke op de zwaarste baan spelen, dus dat maakte het extra moeilijk tegen Jersey. Deze spelers redden het met veel tikkie-takkie bowls, jammer voor onze dames. De wedstrijd werd verloren met 13 – 1 en 6-4.
Wedstrijd 2 was tegen Zweden; de 1e set eindigde in 13-5, in de 2e set waren de Zweedse dames succesvol met veel smijtwerk, deze eindigde in 7-6, dus deze wedstrijd wonnen onze dames. Het was gelukkig wel droog, maar we hadden erg veel last van harde wind.
De derde wedstrijd was tegen het sterke Schotland. Toch was het een spannende wedstrijd, de uitslag zegt niet altijd alles. De Schotse dames overlegden veel met hun coach, onze
speelsters konden het echter niet bolwerken, uitslag 3-12 in de 1e set. In de 2e set stond het na 6 ends 4-5, echter de Nederlandse dames konden geen punten meer
binnenslepen, eindstand 4-7.

De heren namen het op tegen Zwitserland: het lukte hen niet te winnen, de wedstrijd werd verloren met 7-3 en 7-5.
De 2e wedstrijd tegen Wales was niet veel beter, verloren met 9-6 en 3-1.
Ook in de derde match tegen Spanje konden ze het niet bolwerken, uitslag 7-5 en 12-1.

Morgen, vrijdag de 27e, volgt nog een mixed fours wedstrijd, waarna de parade zal plaatsvinden, gevolgd door een diner. Het EK komt dan tot een eind.